Sivas
Giriş Tarihi : 22-06-2021 01:57

Sivas'tan Araştırmacı Yazar Metin Kabakcı Uluslararası Sempozyuma Katıldı

5. Uluslararası Sınırsız Eğitim ve Araştırma Sempozyumuna (USEAS 2021) Yurt içi ve yurt dışından 200 araştırmacı ve akademisyen katıldı. Davetliler içerisinde yer alan Araştırmacı Gazeteci Vizyon58 Tv Uzman Program Yapımcısı ve Sunucusu Sayın Metin Kabakçı derin bilgisiyle " Basın ve Medyada Türkçenin Kullanımı" hakkında bildirisini konuklarla paylaştı

Sivas'tan Araştırmacı Yazar Metin Kabakcı Uluslararası Sempozyuma Katıldı

Kabakçı, Türkçenin günlük kullanımda ve medyadaki kullanımlarında ciddi hatalar olduğunu dilimizin güzel kullanımı konusunda daha dikkatli olunması özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Özellikle gençlerin sosyal medya üzerinden Türkçeyi kullanımlarının çok özensiz, adeta Türkçeyi katledercesine bir kullanım olduğunu ifade etti. Türkçenin benzersiz bir ifade dili olduğuna değinen Kabakçı, dilimizin güzelliklerini, dilimizi koruyarak ve doğru kullanımla yaşatabiliriz bunu sağlamak bizim elimizde.

Dilimiz bizim en değerli varlığımız yozlaşmasına müsade etmeyelim, ifadelerini kullandı. Son olarak da Sempozyumu düzenlenleyen ve davet eden Prof. Dr. Firdevs Güneş'e teşekkürlerini sundu.

AdminAdmin