Gündem
Giriş Tarihi : 20-05-2021 12:58

'Tedbirler hukuka aykırı' demişti: Viranşehir Savcısı Eyüp Akbulut görevden uzaklaştırıldı

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, salgın döneminde çıkarılan genelgelerin 'hukuki olmadığını' belirterek, “Bunları söylediğim için muhtemelen işimi kaybedeceğim" diyen Viranşehir Savcısı Eyüp Akbulut geçici olarak görevden uzaklaştırıldı.

'Tedbirler hukuka aykırı' demişti: Viranşehir Savcısı Eyüp Akbulut görevden uzaklaştırıldı

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesindeki Cumhuriyet Savcısı Eyyüp Akbulut, geçici olarak görevden uzaklaştırıldı. Akbulut, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, salgın döneminde çıkarılan genelgelerin 'hukuki olmadığını' belirterek, “Bunları söylediğim için muhtemelen işimi kaybedeceğim" demişti. 

Söz konusu videonun ardından Akbulut hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun soruşturma başlattığına yönelik haberler çıkmıştı. Şanlıurfa Valiliği bu iddiaları yalanlamıştı.

Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Viranşehir ilçesinde görevli Cumhuriyet Savcısı Eyüp Akbulut'un koronavirüs tedbirleriyle ilgili sosyal medya hesaplarından gerçekleştirdiği paylaşımların ardından bazı basın yayın organlarında yer alan Valilik tarafından inceleme-soruşturma başlatıldığı iddialarının gerçeği yansıtmamaktadır" açıklaması yapılmıştı. 

AdminAdmin