Sivas
Giriş Tarihi : 19-05-2021 21:55

Sivas'ın tanınan esnaf ve yerli ailelerin den Ali Soybayraktar'a HDP Eş Genel Başkanı Ceza davası açtı

HDP Eş Genel Başkanı İzmir Milletvekili Filiz Kemalbay; sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanına “Bir gece gidebilirsin” gibi tehdit vari yaptığı eleştiriyi kendi sayfasında paylaşması üzerine, paylaşımın altına Sivaslı Ali Soybayraktar demokratik tepkisini ortaya koyan eleştirel yorum yaptı.

Sivas'ın tanınan esnaf ve yerli ailelerin den Ali Soybayraktar'a HDP Eş Genel Başkanı Ceza davası açtı

Yorumun da Ali Soybayraktar;  “Bu şerefsizler hâlâ bu mecliste demokrasi adına tutuyoruz. Dağdaki PKK neyse bunlar aynısıdır. PYD- YPG neyse bunlarda aynısıdır. Bizim vatandaş olarak zorumuza gidiyor. Atın şunları meclisin dışına. Mahkemelerde yargılansınlar. Zaten Sicili bozuk” ifadelerine yer vermişti.

Bu yorum üzerine HDP Eş Genel Başkanı İzmir Milletvekili Filiz Kemalbay’ın Şikâyeti üzerine ceza davası açıldı. Sivas 'ta Polis Karakolun da İfade veren Ali Soybayraktar;  “Bunların avukatları sosyal medya üzerinden bu tür yorumları tarayıp davalar açarak kendilerine rant elde etmeye çalışıyorlar.

“Anayasal bir hak olan düşünce ve fikir açıklama hürriyeti çerçevesinde eleştirel hakkımı kullanarak ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye aleyhine adeta tehdit gibi paylaşımlarını görünce, duygusal anlamda vatan-Millet sevdası yüksek bir insan olarak, medeni ölçüler içerisinde yazdığım yorumla tepkimi ortaya koydum” dedi.

“Sürekli özgür düşünce ve özgürlükten, demokrasiden bahsedenlerin, güya bunları savunarak siyaset yapanların, vatandaşların kendileriyle alakalı eleştirilere açık olmaları gerekir iken, tahammülsüzlüğü ortada. Ayrıca Devletimizin ve Türk Milletinin temsilcisi konumunda bulunan Cumhurbaşkanımıza karşı kendilerinin yaptığı açıklama çok daha tahripkardır. Vatana ve Millete ihanet eden zihniyetin şeref yoksunu olduğu aşikâr iken benim yorumum suç sayılmamalıdır”

Soybayraktar; “Ben Türk Milliyetçisi, ülkücü gelenekten gelen bir insan olarak, vatanın birliği ve bütünlüğü için ne bedel ödenmesi gerekiyorsa, geçmişte Taş medreseli olarak bir bedel ödedik, Yine bu aziz vatan için ödemeye hazırız” dedi.

“Vatandaşlarımızın HDP yöneticilerinin hakkında yorum yaparken bu işin ranta dönüştürülen ceza davalarına hazır olmalarını da bilmeleri gerekir dedi. Yüce Türk yargısına güveniyorum. Yüce Türk yargısı bunların ne olduğunu çok iyi bilmektedir” dedi.

AdminAdmin