Sivas
Giriş Tarihi : 16-03-2021 20:09

Geleceğe Hızlı Yolculuk-Hızlı Tren Konulu Çalıştay Düzenlendi

Sivas Valiliği himayelerinde, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde üniversitelerin ve kurumların katkıları ile 'Geleceğe Hızlı Yolculuk - Hızlı Tren' konulu çalıştay düzenlendi.

Geleceğe Hızlı Yolculuk-Hızlı Tren Konulu Çalıştay Düzenlendi

Sivas'ta Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olarak gösterilen Sivas-Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesinde sona gelindi. Seferlerin haziran ayı içerisinde başlaması planlanırken Sivas'ta kendini Yüksek Hızlı Tren’e hazırlamaya devam ediyor.

- TSO Başkanı Eken: Sivas'tan Gitmeye Artık Müsaademiz Yok

Programın açış konuşmasını yapan Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Mustafa Eken, çalıştay hakkında bilgi vererek katılımcılara ve konuşmacılara sunacakları katkılardan dolayı teşekkür etti.

Haziran ayında hızlı trenin seferlere başlayacağına inandıklarını kaydeden Başkan Eken, "2008 yılından beri Sivas'a geleceği konuşulan hızlı tren, bakanımızın açıklamasından sonra haziran ayında Sivas'a kesin geleceğinin müjdesi verildi. Yapılan açıklamalar ve çalışmalar ile 2021 yılında artık bu trenin Sivas'a geleceğine hepimizin inancı tam. Özellikle hizmet sektöründe Sivas'ta paydaşlarımızın hazır olması için ne yapması lazım olduğu konusunda Valimiz ve belediye başkanımızdan fikir aldıktan sonra Ticaret ve Sanayi Odası olarak böyle bir çalıştayın gerek olduğunu düşündük. Sivas'tan gitmeye artık müsaademiz yok, hep birlikte dışarıdakileri Sivas'a getirmeye çalışacağız. Bu çalışmalarımız da hız kesmeden devam edecek" şeklinde konuştu.

Vali Ayhan: Yüksek Hızlı Trenin Gelmesiyle Algısal Mesafe de Zihinlerde Bitecek

Çalıştayın hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlayan Sivas Valisi Salih Ayhan, bu tür çalıştayların şehri mental olarak hazırladığını belirterek, hızlı terinin Cumhuriyet Tarihinin en önemli projesi olduğunu söyledi.

Vali Ayhan, Yüksek Hızlı Trenin Sivas için anlamlı olduğunu belirterek, "Leyla ile Mecnun'un buluşması gibi 2021 yılında Sivas'ta hızlı tren ile buluşacak. Yüksek Hızlı Tren ile bu bölgede belirli bir turizm, sosyal ve ekonomik etkileşim oluşacak. Bu iş de asıl etki, ekonomi ve turizm sektöründe olacak. Herkesin bu işi sahiplenmesi ve bu işin erbaplarının bu işi sahiplenmesi ve bu işten nasiplenecek olan insanların fikren dönüşmesi oldukça önemli. Çok çalışmamız ve şehri hazırlamamız gerekli. Üst yapının görünürlüğünü arttırılması anlamında çok yoğun çalışmalar ve vizyon projeler yaptığımıza hepiniz şahitsiniz. Şehir meydanını belediye hazırlıyor, Kale Evleri Projesi heyecan veriyor. Hamidiye Kültür Parkı İç Anadolu Bölgesinin cazibe merkezi olacak ve Türkiye'de tek olacak. Altın Kale de Emirhan Kayalıklarında, Kangal Köpeği Çiftliğinde, göllerimizde, arkeolojik alanlarda çalışmalar sürüyor. Bol bol güzel tanıtımlar yapacağız. Bugün çalıştaydan çıkacak bilgi ve birikimle bu şehri beslememiz lazım. Dolayısıyla bu güzelliğe ve nimete geçmişten bugüne kadar hizmet eden insanların hakkını verebilmemiz lazım. Sivas'a YHT’nin gelmesiyle ve mesafelerin bitmesiyle birlikte algısal mesafede zihinlerde bitecek. 2021'nin yazından sonra bu şehirde ve Türkiye'de doğal turizmde bir patlamanın olacağını söyleyebilirim." diye konuştu.

Çalıştayda; Dr. Cem Kınay, Ebru Baybara Demir, Fatih Türkmenoğlu bizzat katılarak sunumları eşliğinde, Prof. Dr. Muharrem Afşar ise çevrimiçi bağlantısı ile kendi alanlarında konuşmaları ile çalıştaya katkı sağladı. İki oturum şeklinde gerçekleşen çalıştay masa çalışmaları ile sona erdi.

 

 

 
AdminAdmin