Sivas
Giriş Tarihi : 08-01-2021 11:30

SGC BAŞKANI ÜNSAL'DAN 10 OCAK AÇIKLAMASI

Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fikret Ünsal 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün 60’ncı yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Gazetecilerin zor şartlar altında görev yaptığına değinen Başkan Ünsal; "Gazeteciler zor şartlar altında ve sorumluluk duygusu içerisinde bir taraftan gelişen olaylar ve teknolojiyle birlikte toplumu bilgilendirirken bir taraftan da halkın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedirler." dedi.

SGC BAŞKANI ÜNSAL'DAN 10 OCAK AÇIKLAMASI

Başkan Ünsal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, Türkiye'de gazetecilerin özlük haklarının iyileştirilmesini simgesi olan 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğü giren 212 Sayılı kanunun, gazeteciler için önemli bir mana taşıdığını belirti.

Gazeteciliğin fedakârlık isteyen, zahmetli bir görev olduğunu belirten Ünsal, "Basın mensuplarının haklarının korunması, çalışma şartlarının günün ihtiyaçlarına göre güncelleştirilmesinin ve iyileştirilmesi için tüm çalışmaların bir an önce yapılmasını gerektiğini belirterek, hak ve özgürlüklerin evrensel standartlara kavuşması medyamıza daha da güç kazandıracaktır. Yeni sistemde daha aktif olacak olan basın mensupları daha rahat haberlerini kamuoyu ile paylaşacaktır." dedi.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fikret Ünsal, "Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın mensupları için yol gösterici değerler olmalıdır." dedi.

SGC Başkanı Ünsal, covid19’un küresel bir salgın hastalık olması ve tüm insanlığın sorunu olduğunu ve birlikte çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade etti. Ünsal "Covid19 tüm dünyayı etkisi altına aldı. Bir yıldır başta aşı araştırma çalışması ve hastalığın tedavi yöntemleri geliştirilmeye devam ediliyor. Ülkemizde yakın zamanda aşı çalışmaları başlanacak. Tüm sağlık çalışanlarını özverilerinden dolayı ayakta alkışlıyorum ve vefat eden sağlık çalışanlarına Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Onların fedakar çalışmalarına katkı sağlamak için toplum sağlığı için herkesin aşılanması gerekiyor. Bazı aşı karşıtları olsa bile aşılama çalışmalarına devam etmesi covid19’dan kurtulmamızı sağlayacak. Dünya ekonomisini yerle bir etti. Basında en fazla etkilenen sektörlerin başında geliyor. Basın kuruluşlarının ayakta kalma çabası göz ardı edilmemelidir." dedi.

Özgür basının, kamuoyunu doğru ve eksiksiz bilgilendirebildiği, yansız haber akışı sağlayabildiği, ölçüde, vatandaşların çevresindeki olayları, gerçekleri ve dünyayla bütünleşmesini kolaylaştırabildiğini anlatan Ünsal, şunları kaydetti, "Yerel basınımız da, ilimizde olan gelişmeler konusunda halkımızı bilgilendirmekte, vatandaşlarımızla devlet arasında köprü görevi yaparak, ilimizin kültürel, sosyal, turizm ve ekonomik gelişiminde etkin bir rol üstlenmektedirler. Basın mensupları, görevlerini yaparken hukukun evrensel standartlarından sapmamalı, kişilerin temel hak ve hürriyetlerine saygılı olmalı ve meslek etiğini her şeyin üzerinde tutmalıdırlar. Doğru haberi zamanında verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın mensupları için yol gösterici değerler olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizde kamuoyunun aydınlatılması, vatandaşlarımızla kamu kurumları arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve kamu hizmetlerinde etkinliğin sağlanması konularında önemli katkıları bulunan basın çalışanlarının bu anlamlı gününü kutluyor, sağlık mutluluk ve başarılar diliyorum." dedi.

AdminAdmin