Gündem
Giriş Tarihi : 13-10-2020 20:04

Enis Berberoğlu kararına Faik Öztrak'tan tepki: Anayasa çiğnenmiştir

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile ilgili kararına ilişkin CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak açıklama yaptı. Öztrak, "Anayasa Mahkemesi'nin kararına bir alt mahkemenin uymayı reddetmesi açıkçası Anayasa'yı çiğnemesidir" dedi.

Enis Berberoğlu kararına Faik Öztrak'tan tepki: Anayasa çiğnenmiştir

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi’nin milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu hakkında verdiği kararının ‘yerindelik denetimi kapsamında kaldığı’ gerekçesiyle, yeniden yargılamaya yer olmadığına karar verdi.  İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, kararında direndi.

Faik Öztrak şu açıklamayı yaptı:

Herkes Anayasa Mahkemesi'nin kararına uymak zorundadır. 14. Ağır Ceza Mahkemesi Anayasa Mahkemesi'nin kararına uymayı reddetmiştir. Enis Berberoğlu'na karşı hak ihlali vardır.

Anayasa Mahkemesi'nin kararına bir alt mahkemenin uymayı reddetmesi açıkçası Anayasa'yı çiğnemesidir. 

Anayasa Mahkemesi'nin ve milletvekilinin kendisine milli irade tarafından verilen hukukunu, hakkını yok saymaktır. 

14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yaptığı açıkça görev suçudur. Bu çerçevede Hakimler Savcılar Kurulu daha önce birçok olayda yaptığı gibi bu defa da burada resen harekete geçmelidir. 

Bu karar 15 gün içinde İstanbul 15 Ağır Ceza Mahkemesine intikal edecek. Burada gerekli karar verilecektir. Umarız 15. Ağır Ceza Mahkemesi kararıyla bu hukuksuzluğa bu hukuk garabetine son verilir. 

Biz CHP olarak her zeminde hak, hukuk, adalet arayışımızı sürdüreceğiz. Devletin temeli adalettir. Adalet çürürse işte ikide bir de bahsedilen beka sorunu orada başlar. 

Hukuk devleti zayıf düştükçe, demokrasi zaafa uğratıldıkça milletin cebi de boşalmaktadır. 

Ekonomik buhranın en önemli nedeni hukukun ayaklar altına alınmasıdır. Biz CHP olarak hem vekilimizin hem TBMM'nin hem de tüm haksızlığa uğrayanların hakkını her zeminde aramaya devam edeceğiz.

AdminAdmin