Gündem
Giriş Tarihi : 23-07-2020 00:16

Türkiye'de koronavirüsten ölenlerin sayısı 5 bin 545'e çıktı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 22 Temmuz koronavirüs güncel verilerini paylaştı. Son 24 saatte 902 koronvirüs vakası daha tespit edildi, toplam vaka sayısı 222 bin 402 oldu. Son 24 saatte 19 yurttaş daha koronavirüsten hayatını kaybederken bugüne kadar Türkiye'de koronavirüsten ölenlerin sayısı 5 bin 545'e yükseldi

Türkiye'de koronavirüsten ölenlerin sayısı 5 bin 545'e çıktı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 22 Temmuz koronavirüs güncel verilerini paylaştı. Son 24 saatte 902 koronvirüs vakası daha tespit edildi, toplam vaka sayısı 222 bin 402 oldu. Son 24 saatte 19 yurttaş daha koronavirüsten hayatını kaybederken bugüne kadar Türkiye'de koronavirüsten ölenlerin sayısı 5 bin 545'e yükseldi.

Bakan Koca verilerle birlikte sosyal medya hesaplarından şu mesajı paylaştı:

Yakın günlerde ilk kez, iyileşen hasta sayımız vaka sayısından 300 fazla. Yeni vaka sayısı, 44 gün sonra 900 sınırında. Pek çok kentimizde maske yaygınlaştı; hayat, umut verici bir düzene giriyor. Vaka sayılarında ağırlığı olan illerden de özen bekliyoruz. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca güncel koronavirüs verilerini açıkladı. Verilere göre bugün 19 kişi hayatını kaybederken 902 yeni vaka tespit edildi. Bakan Koca "Yakın günlerde ilk kez, iyileşen hasta sayımız vaka sayısından 300 fazla. Yeni vaka sayısı, 44 gün sonra 900 sınırında. Pek çok kentimizde maske yaygınlaştı; hayat, umut verici bir düzene giriyor. Vaka sayılarında ağırlığı olan illerden de özen bekliyoruz" dedi.

Tabloya göre son 24 saatte yapılan 43 bin 404 testle beraber toplam test sayısı 4 milyon 403 bin 31’e ulaştı.

Bugün tespit edilen 902 vakayla birlikte toplam vaka sayısı 222 bin 402’ye yükseldi. 19 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı da 5 bin 545’e çıktı.

Verilere göre son 24 saatte bin 203 hasta toplamda ise 205 bin 214 kişi sağlığına kavuştu. Öte yandan toplam yoğun bakım hasta sayısı bin 244, toplam entübe hasta sayısı da 381 oldu.

KORONAVİRÜS TESTİ AÇIKLAMASI

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Koca, "COVID19.SAGLIK.GOV.TR linkine günlük vaka tablosu mesajında düzenli olarak yer verdik. Salgının seyrini gösteren ayrıntılı grafiği; günlük ve haftalık durum raporlarını içeren sayfamız 270 milyon kez ziyaret edildi. Doğru bilgi için her zaman bekleriz" ifadelerini kullandı.

Bugün corona testleriyle ilgili gündeme bomba gibi bir iddia atılmıştı. Tanı kitinin yurt dışına denetime yollandığı ve pozitif vakaları yakalama oranının yüzde 40 çıktığı ileri sürülmüştü.

TTB: TESTLERİN GÜVENİLİRLİĞİNİ SORGULUYORDUK

Türk Tabipler Birliği Genel Sekreteri Bülent Nazım Yılmaz, “Corona virüsü testlerinin güvenilirlik noktasını hep sorguluyorduk. Fakat bu eleştirilerimiz sanki sistemi sorgulamak gibi algılanıyordu. Aylar sonra doğru söylediğimiz ortaya çıktı. TTB’nin ortaya attığı soruların değerli olduğu ortaya çıkmıştır” diye konuşmuştu.

BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA

İddiaların ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan da dikkat çeken bir açıklama geldi. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Koca, “COVID19.SAGLIK.GOV.TR linkine günlük vaka tablosu mesajında düzenli olarak yer verdik. Salgının seyrini gösteren ayrıntılı grafiği; günlük ve haftalık durum raporlarını içeren sayfamız 270 milyon kez ziyaret edildi. Doğru bilgi için her zaman bekleriz” ifadelerini kullandı.

GÖREVDEN ALINMIŞTI

Testlere onay veren Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarları ve Biyolojik Ürünler Dairesi'nin Başkanı Prof Dr. Selçuk Kılıç sürpriz bir şekilde görevden alınmıştı.

İKİ İSİM İSTİFA ETTİ

Yine 2015 yılında kurulan sağlık bilimi ve teknolojisi alanında bilgi üreten Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı'nın başkanı Adil Mardinoğlu da attığı bir tweet ile görevinden istifa ettiğini duyurmuştu. Mardinoğlu ile birlikte kurumun genel sekreteri Hasan Türkez de istifa ettiğini açıklamıştı.

AdminAdmin