Gündem
Giriş Tarihi : 27-06-2020 15:06

CANLI | Erdoğan'dan kıdem tazminatı açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ergene Çevre Koruma Projesi'nin "Derin Deşarj Hattı B Tüneli Işık Göründü" merasiminde konuşuyor.

CANLI | Erdoğan'dan kıdem tazminatı açıklaması

 

 

Erdoğan'ın açıklamalarından ne çıkanlar şöyle:

"Mart ayında başlayan, nisanda tüm ağırlığıyla süren, mayıstan itibaren yavaşlayan salgın sürecindeki kayıplarımızı kıssa sürede telafi edeceğimize inanıyoruz. 

"Büyümeden, istihdamdan asla taviz vermeden hedeflerimize doğru yürümekte kararlıyız."

"Salgına rağmen hamd olsun ilk 5 ayda sadece organize sanayi bölgelerimizde 520 yeni fabrika açıldı."

"(Kıdem tazminatı) Her bir işçimizin kazanılmış hakkını korumak bu ülkenin cumurbaşkanı ve kendisi de işçilikten gelen bir ferdi olarak en başta görevimizdir. Amacımız birilerinin insafına bırakmadan kalıcı ve garantili bir sisteme bırakmaktır. İşçi sendikaları gelin bir araya bu konuyu kendi aranızda halledin. Kendi aranızda halledip bunu kabine halletsin diyorsanız ha burada art niyet vardır. Kusura bakmayın. Böyle bir artniyete ne şahsın ne de kabinemiz alet olamayız. Niye kendi aranızda bunu çözmüyorsunuz? Bizleri işçimizin ve işverenin karşısında zor duruma düşürmek mi istiyorsunuz? bugüne kadar attığımız her adımda nasıl emekçi kardeşlerimizin yanında yer almışsak bu konuda da aynı şekilde devam edeceğiz."

Ayrıtntılar gelecek...

AdminAdmin