Gündem
Giriş Tarihi : 12-06-2020 18:45

İdlib ve Afrin’de 140 polis ve askerin testi pozitif çıktı

Hatay Valisi Rahmi Doğan, kentte toplam 320 koronavirüs vakası bulunduğunu açıkladı. Vali Doğan, Suriye'nin Afrin ve İdlib kentlerinde görev yapan 140 asker ve poliste de koronavirüse rastlandığını bildirdi

İdlib ve Afrin’de 140 polis ve askerin testi pozitif çıktı

Hatay Valisi Rahmi Doğan, kentte 320 koronavirüs vakası bulunduğunu açıkladı. Vali Doğan, Suriye'nin Afrin ve İdlib kentlerinde görev yapan 140 asker ve poliste de koronavirüse rastlandığını bildirdi.

Hatay’da bir temel atma törenine katılan Doğan burada yaptığı konuşmada bugün itibarıyla kentte koronavirüs testi pozitif çıkan kişi sayısının 320 olduğunu açıkladı.

Doğan "Hatay'ın nüfusuna bakıldığında tahminimi söylüyorum, en başarılı illerin başında geliyoruz. Ayrıca, Afrin ve İdlib'de sivil vatandaşların hiçbirisinde pozitif vakaya rastlamadık. Ancak Türkiye’den oraya görev yapmaya giden polislerimiz, askerlerimizin vasıtasıyla -ki bunlar da korunaklı alanlarda, mekanlarda kalıyorlar- bunlarda çıkan pozitif vakalar var. Afrin'de 120 polisimizde, İdlib Hava Taburumuzda ise 20 askerimizde pozitif vaka çıktı” dedi.

Suudi Arabistan´dan gelen Hataylılar'ın vaka sayısını artırdığını belirten Vali Doğan “Vekillerimizin Suudi Arabistan'daki Hataylı hemşehrilerimizi buraya getirme gayretleri ve çabası var. Geçen hafta ülkemize gelen 510 kişilik kafile içerisinden 27 kişide pozitif vaka çıktı” dedi.

AdminAdmin