Gündem
Giriş Tarihi : 19-05-2020 23:59

TRT'den bomba 19 Mayıs skandalı...

PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ın TRT Kurdi'ye çıkartılması skandalına imza atan TRT'de bu sefer de 19 Mayıs skandalı yaşandı. TRT'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için 'Cumhuriyet Bayramı' ifadeleri kullanıldı

TRT'den bomba 19 Mayıs skandalı...

31 Mart Yerel Seçimleri'nde 13 bin oy farkıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na CHP'li Ekrem İmamoğlu 13 bin oy farkla seçildi. Günlerce itirazlar sürdü. AKP'lilerin itirazlarıyla 31 Mart Seçimleri iptal edildi.

İstanbul için yerel seçimlerin 23 Haziran'da yapılması kararlaştırıldı. Seçimlerin iptal olmasından sonra flaş gelişmeler yaşandı. PKK terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın mektubunun Anadolu Ajansı tarafından paylaşılması ve Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ın TRT Kurdi'ye çıkartılması skandalları yaşandı.

23 Haziran'da yapılan seçim de İmamoğlu, AKP'nin adayı Binali Yıldırım'a 800 bin küsür fark atarak tekrar İBB Başkanı seçildi.

O günlerde TRT'de yaşanan skandal günlerce konuşuldu. Osman Öcalan'ın kırmızı bültenle arandığı belirtildi. TRT'nin yaptığı röportaj büyük tepki çekti.

Bugün TRT'den bir skandal daha geldi. 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda TRT'de skandal bir hata gerçekleştirildi. 

BAYRAMLAR KARIŞTIRILDI

TRT Haber’de Oya Eren'in sunduğu "Dün Bügün" adlı programda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı karıştırıldı.  

Sunucu Eren'in arkasında yer alan fona "19 Mayıs Cumhuriyet Bayramı” yazıldı.

Skandalı daha sonra fark eden reji ekibi durumu düzeltti. 

İşte o anlar...

 

TRT'DEN AÇIKLAMA

TRT Kurumsal'dan yapılan açıklamada, "Hatalı grafiğin ekrana yansımasına neden olan personel hakkında soruşturma başlatılmıştır." ifadesi kullanıldı. 

Yapılan açıklama şu şekilde:

AdminAdmin