Gündem
Giriş Tarihi : 20-04-2020 10:42

Kabine’nin gündemi 23 Nisan’da ve devamında sokağa çıkma yasağı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün dördüncü kez telekonferans yöntemiyle toplanacak. Toplantıda, 23 Nisan’dan itibaren 4 gün boyunca sokağa çıkma yasağı kararı alınıp alınmayacağı karara bağlanacak. Masada üç formül üzerinde durulduğu iddia edildi

Kabine’nin gündemi 23 Nisan’da ve devamında sokağa çıkma yasağı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün dördüncü kez telekonferans yöntemiyle toplanacak. Toplantının gündeminde ise 23 Nisan’dan itibaren hafta sonunu kapsar biçimde 4 günlük bir sokağa çıkma yasağı ilan edilip edilmeyeceği.

Erdoğan, kabinesini bugün saat 15:00’da toplayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıya, çalışmalarını sürdürdüğü İstanbul’daki Huber Köşkü’nden katılacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın sunum yapacağı kabine toplantısında koronavirüsle mücadele için yürütülen çalışmalar, alınan tedbirlerin uygulamalara yansıması konuları değerlendirilecek. Alınacak yeni tedbirler de toplantıda görüşülecek.

Toplantının önemli gündem maddelerinden biri ise bu hafta sokağa çıkma yasağının nasıl uygulanacağı. Resmi tatil olan 23 Nisan Perşembe gününe denk gelirken kulislerdeki beklenti Cuma gününün de tatile dahil edilerek 4 gün boyunca sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiydi. CNN Türk’te yer alan habere göre, kabinenin masasında 23 Nisan ve devamı olan günler için üç fomül var.

1. FORMÜL

Perşembe gününden Pazar gününe kadar 4 gün tatil olması gündemde. Ancak ramazan öncesi marketlere yoğun bir yönelim olacağından bu seçeneğe çok sıcak bakılmıyor.

2. FORMÜL

Bir diğer formül ise 23-24 Nisan'da marketlerin açık kalıp diğer alanların kapalı kalması.

3. FORMÜL

Bir diğer seçenek 23 Nisan'ın tek gün tatil edilmesi. Cuma günü çalışmak zorunda olanlar işe gitmesi ve yine hafta sonu 31 büyükşehirde sokağa çıkma yasağının uygulanması.

RAMAZAN TEDBİRLERİ

Bugünün önemli başlıklarından biri de Ramazan ayı tedbirleri. Diyanet İşleri Başkanlığı teravih namazının camilerde kılınmayacağını duyurmuştu. Aynı zamanda vatandaşların iftar daveti yapmamaları çağrısında bulunmuştu. Bu konu da bakanlar kurulunun önemli başlıklarından.

Öte yandan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın aşı çalışmalarıyla ilgili bir sunumu olacak.

Kabine toplantısı ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan kararlar hakkında açıklamalarda bulunacak.

AdminAdmin