Gündem
Giriş Tarihi : 17-01-2020 05:28

Cübbeli Ahmet'ten İmam Hatip Eleştirisi: 'Biraz Zararlılar; Deist ve Ateistler Çıkmaya Başladı'

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, katıldığı canlı yayında imam hatipleri ve ilahiyat fakültelerini eleştirdi. Bu okulların yetersiz olduğunu söyleyen Cübbeli, "Hatta şu anda biraz zararlılar, çünkü deist, ateist çıkmaya başladı" dedi. Erdoğan'ın İsmailağa cemaatine yaptığın ziyaretin siyasi bir amacı olmadığını ifade eden Cübbeli, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın "sigara haramdır" yorumuna da tepki gösterdi.

Cübbeli Ahmet'ten İmam Hatip Eleştirisi: 'Biraz Zararlılar; Deist ve Ateistler Çıkmaya Başladı'

Habertürk’te Didem Arslan’ın sunduğu Türkiye’nin Nabzı programına katılan Ünlü, gazeteciler, Saygı Öztürk, Mehmet Akif Ersoy ve Veyis Ateş’in sorularını yanıtladı. 

Ünlü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsmailağa cemaatine yaptığı ziyarete dair açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın ziyareti: Ailevi bir muhabbet


Ünlü şunları söyledi:

"Tayyip Bey’in bu ziyaretine acayip anlamlar yüklediler. ODA TV’de haber yapmış. Cemaatte 3’e bölünme var. Partide rey azalmış, bir şey bir şeyler. Hiç aslı astarı olmayan şeyler.

Tayyip Bey’in hiç böyle bir gaye gütmedi, yani ‘benim reyim artsın, reyim azalıyor’ diye. Ben tenzih ederim Tayyip Bey’i. Tayyip Bey çok vefalıdır. Hukuku olan kişilere vefalıdır. Geçmişteki bağını hiç kopartmıyor. Bunu biz de gözlemliyoruz. Bizden 10 yaş büyük olduğu için bizim de tanışıklığımız var. Ama ziyarette gittikleri, onun büyükleri. Hasan Efendi’nin çok yaşlı olduğu o resimde anlaşılmamış. Kemal Efendi zannetmişler.

Planlama da yok. Bunlar planlı olsa herkes hazır olur. Tayyip Bey önce Emir Saraç hocaya ziyaret etmiş. O da 90 küsur yaşlarında. Bu ziyaretten aramış ‘Ben geliyorum’ demiş. Hasan Efendi hocamızla muhabbet olmuş. Bir buçuk saat kadar olarak duydum."

Ziyaretin siyasi bir bağlamının olmadığını vurgulayan Cübbeli, şöyle devam etti:

"Eski günler, sağlık durumu konuşulmuş. Böyle gelişen olaylar. Bu bir ailevi bir muhabbet. Hocaefendinin sağlığını sormuş, Tayyip Bey çok sosyal. Herkesin ailesinden çok tanıdıkları var. Bunların hepsine o arada telefon ediliyor… Ona selam buna kelam. Siyasi bir şey asla konuşulmamış.  

Ziyareti, seçimin erken olduğu işareti diyenler bile oldu. Tayyip Bey bazı insanların konuşma şekillerinin, zarar verdiğini veya sivri olduğu gibi konularda şey yapmış olabilir. Tahmin ediyorum. Toplum gerilmesin, konuşulurken müstahsil bir yol izlensin bu gibi şeyler olabilir. Yani bunları tahmin ediyorum. Bilgim yok."

AdminAdmin