Gündem
Giriş Tarihi : 07-01-2020 14:01

Türk askeri Libya'da

TBMM’de kabul edilen tezkerenin ardından Libya’ya ilk birlikler gitti. Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ordusu da Türk birliklerinin sahada görevlerine başladığını duyurdu. Sosyal medyada Mehmetçiğin Libya'ya indiğine dair görüntüler yayınlandı. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya'daki uluslararası tanınmış hükümetin talebi üzerine Türk askerinin Libya'ya intikal etmeye başladığını söyledi.

Türk askeri Libya'da

 

 

Yedek Kuvvet Komutanı Nasir Ammar, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada Türk ordusunun terörün karşısında durmak için Libya’ya geldiğini söyledi. Ammar, “Uzman kuvvetler geldi. Türk kuvvetlerinin gelmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Şimdi Libyalı askerlerle birlikteler ve savaşıyorlar. Asker sayısı veremem. Türkiye bize radar ve hava savunma sistemleri ve uzman gönderdi. Bu gelişmiş silahlarla gökyüzündeki herhangi bir uçağı vurabiliriz” ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) yakın basın yayın kuruluşlarında ise Türkiye’nin Trablus’a radar ve radyo frekans karıştırıcı cihazlar gönderdiğini, bu ekipmanlarla darbeci asker Hafter hava güçlerinin köreltileceğini yazdı. Ayrıca gece görüş cihazları ile mayın ve patlayıcı dedektörlerinin de gönderilen malzemeler arasında olduğu iddia edildi.

İşte o görüntüler:

AdminAdmin