Gündem
Giriş Tarihi : 16-11-2019 23:03

En acı bilanço...

Kocaeli genelinde 11 Ekim 2019 gününden 13 Kasım 2019 tarihine kadar 9 kişi çeşitli nedenlerle intihar ederek yaşamına son verdi. 13 Kasım'dan sonra Kocaeli'de 2 intihar vakası daha yaşandı.

En acı bilanço...

 

 

Türkiye’de ekonomik şartlar, işsizlik, geçimsizlikten kaynaklanan aile kavgalarından dolayı intihar eden sayıları hızla artıyor. Özellikle son aylarda intihar edenlerin sayıları, korkunç boyuta ulaştı.

33 GÜNDE 9 CAN

33 günde toplam 9 kişi canına kıydı. İntihar edenlerden kimi kendini astı, kimi silahla kendini vurdu. Canına kıyanlardan 8’i erkek, 1’i de kadın doktor. Erkekler içinde Derince’de imamın intiharı ile kadın doktorun intiharı, intiharın meslek tanımadığını gösterdi. Son intihar olayı ise Kartepe Ataevler Mahallesi’nde yaşandı. 25 yaşındaki Sezer Sakar, kendini iple astı.

İŞTE 33 GÜNDE ÇEŞİTLİ NEDENLERLE İNTİHAR EDENLER

12 EKİM- ÇAYIROVA
İhsan SARAÇ (37) – işçi

20 EKİM- DERİNCE
Ercan ÇAKIR (35)-İmam

27 EKİM- İZMİT
Artemiz YELDAN (58)-İşçi

28 EKİM- GÖLCÜK
Murat SARI-36-Serbest

31 EKİM- İZMİT
İsmail GÖRÜŞ- 35-Serbest

1 KASIM-DERİNCE
Abidin ÖZ-54- İşçi

8 KASIM-DERİNCE
Önder Karakaş-31-yönetici

13 KASIM- İZMİT
Sezer SAKAR- 25-Serbest

İŞTE 13 KASIM'DAN SONRA YAŞANAN 2 İNTİHAR DAHA

Darıca'da meydana gelen olayda 1 çocuk annesi Z.O(26) isimli kadın, tülbentle intihar etti. Olay, Darıca Sırasoğütler Mahallesi'nde meydana geldi. Evli ve 1 çocuk annesi olduğu öğrenilen Z.O(26) isimli kadın, evde kimsenin olmadığı sırada tülbent ile kendini astı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ve sağlık ekipleri kadının cansız bedenine ulaştı. Talihsiz kadının bir sureden bu yana psikolojik sorunlar yaşadığı ve bu nedenle intihar etmiş olabileceği üzerinde duruluyor.

ÖNCE BİLEKLERİNİ KESTİ SONRA KENDİNİ ASTI

Derince'de meydana gelen olayda, 30 yaşındaki özel halk otobüsü şoförü genç bileklerini keserek kendini astı. Derince 60 Evler Yavuz Sultan Mahallesinde ikamet eden 30 yaşındaki özel halk otobüsü şoförü, evde tek başına iken bileklerini kestikten sonra kendini astı. Alınan bilgiye göre Derince 60 Evler Yavuz Sultan Selim Mahallesinde ikamet eden ve 5 Nolu Şehir içi Halk Otobüsü Kooperatifine bağlı şoför olarak çalışan Oğuzhan Öztürk (30) evde tek başına iken ailesi tarafından ipte asılı olarak bulundu. Olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince yapılan kontrollerde Öztürk'ün hayatını kaybettiği tespit edildi.

Eve gelen polis ekipleri detaylı incelemelerde bulundu. Yapılan inceleme işlemlerinin ardından Öztürk’ün cenazesi otopsi işlemleri için hastanenin morguna kaldırıldı. Öztürk’ün neden intihar ettiği henüz bilinmezken polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

AdminAdmin