Sivas
Giriş Tarihi : 24-07-2019 15:51

BİLGİN, BASIN BAYRAMINDA GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ...

Sivas Belediye Başkanı Av.Hilmi Bilgin, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla şehrimizdeki basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya geldi.

BİLGİN, BASIN BAYRAMINDA GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ...


Belediye Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen programa Başkan Bilgin'in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, gazetemiz İmtiyaz Sahibi Denizalp Demirkaya, Genel Yayın Koordinatörü Uzm. Oğuz Demirkaya ve kentte görev yapan basın mensupları katıldı.

Programda konuşan Başkanımız Bilgin, doğru ve tarafsız haber alma özgürlüğünün vatandaşların en temel demokratik haklarından birisi olduğunu belirterek Sivas Belediyesi olarak basın mensuplarının her zaman yanlarında olduklarını kaydetti.
 
Bilgin: "Ben toplumu doğru bilgilendiren, her türlü manipülasyona karşı, algıya karşı, toplumun doğru, tarafsız haber alması noktasında gece gündüz demeden fedakârca görev yapan tüm basın mensuplarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum. 

 

 

 

Bizler de her zaman basınımızın yanında olduğumuzu ve olacağımızı bilmenizi istiyoruz. Basınımızın doğru, tarafsız ve toplumun doğru haberlerle bilgilendirilmesi noktasında gerekli olan alt yapının hazırlanmasında her zaman sizlerle bir olacağız, beraber olacağız. " dedi.

Basın mensuplarının halk ile idareciler arasında bir köprü vazifesi görevi gördüğünü de ifade eden başkan Bilgin: "Biz basında çalışan çok değerli kardeşlerimizin, büyüklerimizin şehre dair görüşlerinin, şehre dair yapılacak hususların bize aktarılması noktasında her zaman açığız." diye konuştu.

Bilgin sözlerine şu şekilde son verdi; "Televizyonculuk, gazetecilik işi aslında bir yanıyla kamu görevi niteliğindedir. Hem kamu hizmetlerinin topluma doğru aktarılması, hem de toplumun bu kamu hizmetlerine olan bakışının geri dönüşümü noktasında siz aracı bir rol üstleniyorsunuz. Sonuçta Belediye Başkanı da olsak, kamu kurumu da olsak toplumun önünde ve topluma hizmet eden bireyleriz. Bu noktada da doğal olarak eleştirilmeye, yön gösterilmeye, doğrunun ve yanlışın net ortaya konmasında da basının büyük bir misyonu var. Bizler her zaman şehrimiz adına sizler aracılığıyla milletimizden gelen talepleri, varsa eksiklikleri, noksanlıkları bizlere doğru ve tarafsız bir şekilde iletilmesi noktasında açığız."

 



Ardından söz alan şehirdeki duayen gazetecilerden Yücel Yönal ve Sirer Doğan, tüm meslektaşlarının basın bayramını kutlayarak Başkan Bilgin'e düzenlediği program için teşekkür etti.

 

Program gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü Uzm. Oğuz Demirkaya'nın kendisi tarafından yapılan  el emeği göz nuru Bakır Rölyef çalışmasını Başkan Bilgin'e hediye ettikten sonra çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

AdminAdmin