Sivas
Giriş Tarihi : 01-02-2011 23:46

DARBE SONUCU GELEN YÖNETİME ADANA'LI BAŞKAN!

Kızılay Sivas Şubesine yapılan darbe sonucunda genel merkez tarafından atanan Ömer Cevit Başkanlığında ki yeni yönetim kendisini savundu. Bir yıl atama ile yönetecekler, Kızılay'ı öğrenecekler, yeni üye yaparak bir yıl sonra yaptıkları üyelerin oyları ile seçilmiş yönetim olacaklar.

DARBE SONUCU GELEN YÖNETİME ADANA'LI BAŞKAN!

Kızılay Sivas Şubesine yapılan darbe sonucu 5 Ocak 2011 tarihinde Sivas Kızılay'a üye olanlar ve hemen sonrası ataması yapılan yönetim kurulu düzenlediği basın toplantısı ile kendisini savundu.

Yıldırım hızı ile 5 Ocak 2011 tarihinde önce üye kaydı yapılan sonrada Ünal Fırat yönetiminin görevine son verilerek atanan Ömer Cevit Başkanlığındaki yönetim kurulu son gelişmelerle ilgili olarak Kızılay şube binasında basının huzuruna çıktı. Cevit, toplantıda grubu kimin bir araya getirdiği? Neden kendilerinin seçildiği? Şubenin olağan üstü genel kurulunun neden belirsiz bir tarihe ertelendiği gibi sorulara hiçbir mantıklı cevap vermeyerek büyüklere masallar anlattı. Cevit, sorulara cevap vermek yerine Kızılay haftalarında ilköğretim çocuklarına anlatılan Kızılay yazılarını okudu. 30 yıllık Kızılay başkanını darbe ile gönderen Cevit yönetimi, belli bir süre Kızılay nasıl yönetilir onu öğrenecek. Üyelerin hukuk kuraları çağrısı ve genel kurul yapılması yönündeki talepleri sorulan Cevit, açıkça kongre tarihini söyleyemedi ama satır aralarında “Biz bir yıl seçilme hakkını kazanana kadar burayı atama ile yöneteceğiz bu arada da yeni üyeler yapacağız. Bir yılın sonunda da o üyelerin oyu ile seçilmiş bir yönetim olarak geleceğiz” demek istedi. 

 

Cevit yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Kızılay Derneği kanun ve tüzüklerinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve ağır ceza almayan her Türkiye vatandaşı derneğe üye olabilir. Ve derneğe üye olduktan sonra eski ve yeni üye aynı hakka sahiptir. Bu açıdan da herkes yönetim kuruluna başkanlığa aday olabilir. Bizler Genel Merkez tarafından verilen bir görevi ifa ediyoruz. Bu süreçte özellikle kurumumuzu zedelemeyecek, insanlar arasında ayrışım yaptırmayacak bir demokratik süreci yürütmeye çalışıyoruz” dedi. Cevit sorulan bir soru üzerine ise kongre sürecini şöyle anlattı. “Gelecek kongreye yönelik çalışmalarımız başladı. Fakat bu süreç hakikaten sıkıntılı bir süreç. Kurumu yıpratmamak, halkımızla kurumuz arasındaki ilişkileri zedelememek için bu kongre sürecini yönetim kurulumuz değerlendirecek. Yönetim kurulumuzda genel kurulun en kısa zamanda yapılması yönünde bir görüş hâkim ancak şu anda bir tarih belli değil. Bizim bu kurumu geçici yönetim olarak algılamamız lazım. Bu kurumda maddi olarak biz nelere sahibiz, bu kurum bir hayır kurumu olarak nerelere hizmet ediyor. Bu anlamda bizim kurumu tanımamız kanun ve tüzüğünü öğrenmemiz, üyelerimizle tanışıp onlarla ilişkilerimizi geliştirip kongreye gitmemiz lazım. Kuruma hâkim olduktan sonra kongre yapmamız gerekiyor. Bu döneme geçiş dönemi denebilir” dedi.

 

AdminAdmin