Sivas
Giriş Tarihi : 01-02-2011 00:24

SİVAS BELEDİYESİ'NDE ŞOK GÖREV DEĞİŞİMİ

Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Çimen Belediye Başkanı Doğan Ürgüp tarafından görevden alındı.

SİVAS BELEDİYESİ'NDE ŞOK GÖREV DEĞİŞİMİ

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada Mustafa Çimen'in yerine belediye meclis üyelerinden Cafer Çongar'ın atandığı bildirildi.


Yapılan görev değişikliği ile ilgili gazetemize açıklamada bulunan eski Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Çimen, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün kendisi ile görüşerek istifası istendiğini kendisinin de istifa etmeyeceğini söyleyerek, 'istiyorsanız siz görevden alın' dediğini söyledi.


Çimen, yaşanan bu gelişmenin kendisini kesinlikle üzmediğini belirterek ‘ben çok mutluyum' dedi. Konuyla ilgili olarak Perşembe günü kapsamlı bir basın açıklaması yapacağını söyleyen Çimen'in açıklaması merakla bekleniyor.


BELEDİYEDEN YAZILI AÇIKLAMA…
Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 29 Mart yerel seçimlerinin ardından Sivas Belediye Başkan yardımcılıklarından birine atanmış olan Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çimen'in Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün takdirleriyle görev değişikliği yapılarak Sivas Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden ayrıldığı, yerine yine Sivas Belediye Meclis üyelerinden Cafer Çongar'ın atandığı bildirildi.


“BAŞKAN, ‘ÇOK KİBARSIN' DEDİ"
Eski Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Çimen, görevden alınması ile ilgili olarak, kapsamlı bir bilgi vermese de 'Perşembe günü gerekli açıklamayı yapacağım' diyerek, yapacağı açıklamanın çok önemli olduğunun sinyallerini verdi.


Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün kendisi ile görüşerek,  ilk önce; “Sen çok kibar, çok nezaketli bir insansın. Ailen de öyle. Çok da başarılısın" dediğini ardından da istifa etmesini istediğini söyleyen Çimen, Bende kendisine istifa etmeyeceğimi söyledim. Başkanım istifa etmiyorum, istiyorsan sen kendin görevden al dedim.


Bu şekilde görevden alındım. Perşembe günü bu konuyla ilgili kapsamlı bir açıklama yapacağım” dedi.


Belediye Başkan Yardımcılığı görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığını söyleyen Çimen, “Şahsım ve bana bağlı birimlerle uyumlu ve başarılı bir çalışma yürüttük. Benim bu konuda vicdanım rahat. Huzurluyum” dedi.


Çimen'in Perşembe günü yapacağı açıklamada belediye ile ilgili gündem oluşturacak konuları ortaya koyacağı tahmin ediliyor.

AdminAdmin