Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi
Giriş Tarihi : 12-03-2019 00:44

TSO 2. ÜNİVERSİTEYE EL ATTI…

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, Meclis toplantısında yaptığı konuşmada Fuar Kongre ve Eğitim Merkezinin. 2 Üniversitenin rektörlük binası olacağını açıkladı. Başkan Eken, “İçerisinde TOBB tarafından yapılan 10 milyon değerindeki okulu da eğitime destek olarak veriyoruz. TOBB’un isminin verileceği bir fakülte ile 2. Üniversitemiz Sivas’a kazandırılmış olacak. Hayırlı olsun” dedi.

TSO 2. ÜNİVERSİTEYE EL ATTI…

 

Mart ayı olağan Meclis toplantısı Meclis Başkan Vekili Burhan Demirkaynak Başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda yönetim kurulu çalışmalarını değerlendiren Sivas Ticaret ve Sanayi Odası  Başkanı Mustafa Eken, Fuar ve Kongre Merkezi konusunda gelinen son noktayı açıkladı.

Başkan Eken, “Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Odamıza yaptığı ziyarette yıllardır atıl durumda kalan Fuar, Kongre ve Eğitim Merkezinin, 2. Üniversite olarak kurulacak olan Bilim ve Teknoloji Üniversitesine Rektörlük binası olarak verilmesini talep etti. Sayın Bakanımıza TSO olarak, her zaman eğitime destek vereceğimizi ve bu konuya sıcak karşılayacağımızı bildirdik. 2. Üniversitede odamızın katkısının olması bizler için onur verici.” dedi.

TOBB’UN İSMİ FAKÜLTEYE VERİLECEK

Fuar alanın sonunda Üniversite olacağını belirten Eken, “Fuar Kongre Merkezinin tamamlanması için 35 milyon bir kaynağa ihtiyacımız var. Bu alan için güdümlü proje hazırlayarak, ORAN’dan 43 bin lira hibe aldık.

Bu proje doğrultusunda devletimizden 15-20 milyon lira bir destek alarak, Odamızın imkânlarıyla bu projeyi tamamlamayı planlıyorduk. 69 meclis üyesiyle el birliğiyle bunu yapacağımıza inanıyorduk. Ancak Bakanımızdan böyle bir talep gelince yaptığımız istişare ve TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu ile görüşmemiz sonucunda bu alanın 2. Üniversiteye verilmesi yönünde karar aldık. Bu karar Odamızın eğitime vermiş olduğu desteği bir kez daha ortaya koymuştur.

Önceki dönem yöneticilerine de verdikleri mücadeleden dolayı teşekkür ediyorum. O günkü şartlarda TOBB ETÜ yapılacaktı, imkanlar el vermedi. Ancak fuar alanına yine üniversite yapılmasını Allah bizlere nasip edecek. Fuar alanının içerisinde TOBB tarafından bir de okul yapılıyor. Bu okulunda fakülteye dönüştürülmesi düşünülüyor. TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu ve 2. Üniversitemizin rektörü ile görüştüm.

Bu fakülteye TOBB’un ismi verilecek. Odamız aracılığıyla Rifat Başkanımız tarafından 10 milyon lira Sivas’a hediye edildi. Rektörümüz de çok memnuniyet duyacaklarını söyledi. Fuar alanında ise Odamızın maddi manevi çok büyük katkıları var. Yerleşkenin adının da Ticaret ve Sanayi Odası yada fakültenin birine Odamızın isminin verilmesini Rektörümüz kabul etti. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki günlerde bu alan için devir teslimi yapacağız. Yıllardır atıl durumda kalan Fuar ve Kongresi Merkezi bu yıl inşallah 2. Üniversitemizin Rektörlük binası olarak Sivas’ımıza kazandırılacak hayırlı, uğurlu olsun. Bu bizim için bir şereftir.” şeklinde konuştu.

AdminAdmin