Sivas
Giriş Tarihi : 31-01-2011 19:49

ŞAHİN: "HUKUK YOK SAYILDI"

Kızılay Sivas Şubesi üyesi Ata Şahin, geçici kurul atanmasında hukukun, yönetmeliklerin tüzüklerin yok farz edilerek tepeden inme bir yönetimle Kızılay'ın 195 delegesinin iradesinin dikkate alınmadığını kaydetti.

ŞAHİN:

Kızılay Genel Merkezi tarafından Ünal Fırat’ın Sivas Şubesi Başkanlığı görevinden alınmasının ve geçici yönetim kurulu atanmasının yankıları sürüyor.

Kızılay Sivas Şubesi üyesi Ata Şahin, kendisi gibi Kızılay Sivas Şubesi üyesi olan Teyvik Duymaz, Ömer Korkmaz, Şaban Doğan, Cahit Püşman, Korkuthan Tümer, Sıtkı Arıç ve Cemal İrem ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

195 Kızılay delegesi adına açıklama yapan Ata Şahin, “Ülkemizin ‘Kara gün dostu’ dediğimiz ve her türlü afette, sıkıntıda ilk olarak müdahale eden yurtiçi ve dışındaki faaliyetlerinde de gururumuz olan Türk Kızılay’ı Sivas Şubesinin olağanüstü kongre kararından sonra gelişen olaylarda genel kurul üyesi 195 Sivaslı hemşerimiz yok sayılarak dışarıdan tepeden inme üye kaydettirip, sanki mevcut delegeler bu faaliyeti yapmaya ehil değilmiş gibi dikte ettirilerek, yönetim oluşturuldu” dedi. Kızılay Sivas Şubesine geçici kurul atamasında iktidarın bir milletvekili ve Belediye Başkanının müdahalesi olduğu iddialarının kendilerini üzdüğünü kaydeden Şahin, “Zira burada izlenen yol gerçekten şık olmadığı gibi Türk Kızılay’ı partiler üstü konumda bulunmalıdır.

 

Ancak bu kısa süreçte gördük ki hukuk yok farz edilip, yönetmelikler, tüzükler tabiri caizse yok sayılarak tepeden inme, baskıcı bir yöntemle kongrenin hukuki süreci yok sayılmış ve Kızılay’ın 195 delegesinin iradesi dikkate alınmamıştır” dedi. Demokratik haklarını kullandıklarını dile getiren Şahin, “Bu meseleye dışarıdan baskıların yanlış olduğunu delege gücüyle hukuki süreçte göstermek üzere yönetime talip olduk. Hukukun üstünlüğü ve kanunların, yönetmeliklerin, tüzüklerin belirlediği şekil ve esaslara göre, işimizin tamamen hukukun içinde çözüme ulaştırma çabasını en başından şu ana kadar devam ettirdik.

 

Bizlerin bu mücadelesi demokratik toplum bilinci içinde hukuki hakların alınma çabasıdır. Hizmetleriyle, ürettikleriyle, icraatlarıyla halka hizmet edenlerden olmak istiyoruz” diye konuştu.

 

 

AdminAdmin