Sivas
Giriş Tarihi : 31-01-2011 00:27

SİVAS'TA KIZILAY KARIŞTI, GENEL KURUL YAPILMADI!

Dün yapılması gereken Kızılay Sivas Şubesi Genel Kurulu önceki gün bir yerel gazetede çıkan ilanla ertelendi.

SİVAS'TA KIZILAY KARIŞTI, GENEL KURUL YAPILMADI!

Genel Kurulun hangi tarihte yapılacağı konusunda ise hiçbir açıklama yok.

Genel Kurul, Kızılay Genel Merkezi tarafından atanan 5 kişinin aldığı kadar gereği iptal edildi. Gazeteye verilen ilanda tüzüğün 35’e 13’üncü maddesi gereği genel kurulun iptal edildiği yazıyor.

Kızılay Tüzüğünün ilgili maddesi “Genel Merkeze karşı mali ve hukuki yükümlülüklerini süresi içinde yerine getirmeyen veya bu yükümlülüğünden kaçınmak için mevzuata karşı hile ve benzeri yöntemlere tevessül eden şube yönetimleri, Genel Merkez Yönetim Kurulunca görevden alınır ve kayıtlı veya kaydedilecek üyelerle geçici kurul oluşturulur” diyor. Genel Merkez tarafından atanan isimler bu maddenin kendilerine yetki verdiği iddiasındalar.

Ancak tüzüğün 35’e 12’inci maddesi ise şube başkanının istifası halinde yönetim kurulunun kendi içinden bir başkan seçmesini zorunlu kılıyor. Eski Başkan Ünal Fırat ise görevden alınmadığını aksine kendisinin istifa ettiğini söylüyor.

Kızılay Genel Merkezinin istifa eden bir şube başkanının yerine henüz 15-20 gün önce üye olan isimleri ataması devrik yönetim kurulu üyelerinin yasal haklarını gasp etmekle aynı anlama geliyor. Kamuoyu şimdi bir yetkilinin çıkıp Kızılay’da neler olup bittiğini açıklamasını bekliyor.

 

AdminAdmin