Gündem
Giriş Tarihi : 27-01-2019 20:15

Okul saatleri değişiyor mu? Bakan Dönmez açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez "Valiliklere bir talimat gönderip, okul saatleri ve mesai saatleri ile ilgili düzenleme yapılmasını istedik. Edirne ile Kars'ın eğitim ve mesai saatleri aynı olacak diye bir şart yok. Benim bildiğim kadarıyla da İstanbul'da eğitim saatleri 8:30, 9.00 civarına kadar çekildi' dedi.

Okul saatleri değişiyor mu? Bakan Dönmez açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CNN Türk’te Hakan Çelik’in sunduğu Hafta Sonu programına konuk oldu.

Çelik’in sorularını yanıtlayan Bakan Dönmez, yaz saati uygulamasıyla ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Bakan Dönmez “Yaz saati uygulamasında 2 yıl önce böyle bir karar almıştık. Bu kararın neden verildiğine dair gerekçe bulamadık. Bizim yapmış olduğumuz çalışmalar, kalıcı yaz saati uygulamasının daha verimli olacağını biliyordurk. Ancak biz bu konuyu İstanbul Teknik Üniversitesine çalışma yaptırdık. Sonuçlar kalıcı yaz saati uygulamasının enerji verimliliği bakımından daha iyi olacağını gördük. İTÜ ile öngörülen tasarruf miktarları oldu mu diye bir çalışma daha yaptırdık ve öngördüğümüz gibi tasarrufların gerçekleştiğini gördük. Valiliklere bir talimat gönderip, okul saatleri ve mesai saatleri ile ilgili düzenleme yapılmasını istedik. Edirne ile Kars’ın eğitim ve mesai saatleri aynı olacak diye bir şart yok. Benim bildiğim kadarıyla da İstanbul’da eğitim saatleri 8:30, 9.00 civarına kadar çekildi.” diye konuştu.

‘ÜÇÜNCÜ NÜKLEER SANTRAL İÇİN TRAKYA BÖLGESİ ARAŞTIRILIYOR’

Bakan Dönmez ayrıca “Üçüncü nükleer santral için Trakya bölgesi araştırılıyor” diyerek şu ifadeleri kullandı:

Trakya’da enerjiye olan talep diğer bölgelere göre çok daha fazla… Enerjide prensip, tükettiğiniz yerde üretin. Biz de bu prensip doğrultusunda yeni nükleer santral için öncelikli olarak Trakya bölgesinde araştırmalarımızı yapıyoruz. Ancak nükleer santral için 25 farklı kriterin sağlanması gerekiyor

Haberler

AdminAdmin