Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 14-07-2017 04:30

DEMİRKAYA BU SEFER #SESSİZSEDASIZ DEAFLYMPİCS TARİHİNİN EN BÜYÜK ORGANİZASYONA GİDİYOR…

Uluslararası Olimpiyat komitesi tarafından tanınan 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nın başlamasına sayılı günler kala, Deaflympics’te basın olarak İnternet Gazeteciler Derneğinin (İGD) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Demirkaya himayesinde akredite edildiği bildirildi.

DEMİRKAYA BU SEFER #SESSİZSEDASIZ DEAFLYMPİCS TARİHİNİN EN BÜYÜK ORGANİZASYONA GİDİYOR…

Uluslararası tanınırlığı bulunan ve kendini katıldığı her olimpiyat organizasyonlarında çıkardığı işlerle ulusal ve uluslararası anlamda kendinden söz ettiren, gönülleri fetheden İGD kadroları bu yıl 2. Olimpiyat oyunlarında faaliyet gösterecek.

Cumhuriyet Üniversitesi öğrencisi gazetemiz İmtiyaz Sahibi Denizalp Demirkaya 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'ne (EYOF 2017) katılan akredite edilen ulusal ve uluslararası gazeteciler arasında en genç yaşta olduğu o günlerde bildirilmişti.

Beraberindekiler ile birlikte EYOF 2017’de her fırsatta Sivas’ı tanıtmış ve Sivas’tan söz etmişti. Bu seferde farklı olmayacağı hatta daha dolu olacağı tahmin ediliyor.   

Gazetemiz sahibi ve İGD Yönetim kurulu üyesi Demirkaya ve beraberindekiler, her fırsatta Sivas’ı tanıtıyor. Sivas’tan her anlamda söz eden Demirkaya Eyof’ta birçok gazeteci, bürokrat ve siyasetci ile bir araya gelmişti.

EYOF 2017’de Sivas'ta yaşanan olumlu gelişmelerin ve devlet yatırımlarının yanı sıra, Üniversite öğrencisi olması nedeniyle özellikle Cumhuriyet Üniversitesini merak eden kişilere önemli bilgiler aktarmıştı. Cumhuriyet Üniversitesinin dün ki ve şuandaki durumunu, kendinin ve çalışanların, öğrencilerin yaşadıkları her türlü olayı, durumu gelişmeyi yetkililere belgeleri, bilgileri ile sunmaya devam edeceğini bildirdi.

Demirkaya konuyla ilgili her türlü bilgi ve belgenin ilgililer tarafından gazetemize ivedikle ulaştırılmasını isterken, Cumhuriyet Üniversitesinde öğrenci bulunan birilerin Deaflympics’e yarışmacı olarak katılıp katılmayacağı sorusu üzerine "maalesef üzgünüz ama bilgi sahibi değiliz" dedi. Cumhuriyet Üniversitesi Yönetimi tarafından bilindiği üzere, ilk devir aldıkları günden beri ötekileştirildiklerini ifade etti. "Arabamız dahi yönetim tarafından kampüs alanına alınmıyor, gazetemiz tüm kampüs alanındaki ve bağlı ilçe okullarında yer alan tüm internet hatları üzerinden girişi engellediğine daha önce dikkat çekmiştik. Bu durum devam ederken, gazetemizin mobil okunma sayısı o günden sonra 4 kat artmış durumdadır. Egemen Sivas'ta faaliyet gösteren ve web sitesi bulunan basın yayın organları arasında en çok takip edilen ve okunanıdır. Bu resmi veriler ile sabittir, somut bir bilgidir. Ama üniversite yönetimi öğrencisinin, çalışanın anayasal hakkı olan haber alma ve iletişim özgürlüğünü kısıtlıyor bu doğru değil" ifadelerine yer verdi.

Demirkaya sözlerine şu şekilde devam etti; “Görüldüğü üzere ulusal ve uluslar arası tanırlığa sahip İGD kadroları tarafınca üretilen, ortaya çıkarılan istenilen her haberin ulusal basında nasıl yer bulduğu artık herkesin malumudur. Bu konuda başkan Oğuz Demirkaya gibi bende hiç mütevazi değilim. Eski Üniversite Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık çok akılı ve öngörüsü yüksek güzel bir insandı kim veya kimlerle, niçin asgari müşterekte buluşulması gerektiğini çok iyi biliyordu. Kendisini severdik, sevmezdik, o bizi severdi, sevmezdi düşünmedik, kurumda sessizlik, barış ve huzur ortamı vardı. Biz şimdi özlenene o zaman sadece önem verdik. Faruk Hoca, memlekete, kuruma güzel şeyler yaptı, derin unutulmayacak güzel izler bıraktı. Bizde üzerimize düşenleri yaptık, her türlü güzelliği kamuoyuna duyurduk, paylaştık. Gün geldi kol kırıldı yen içinde kaldı sonucunda ne oldu ne kurum yıprandı ne memleket ve  #SESSİZSEDASIZ güzel güzel geçti gitti. Bu arada bizim kayıp edeceğimiz veya salantıda olan bir koltuğumuz veya başka birşeyimiz bulunmuyor, birşey kayıp edecekler düşünsünler. Yurtdışındaydım geldim yine her türlü ama bu sefer daha farklı giderim. Kolumuzdaki bu altın bileziği ve soyadımızı da alacak değilsiniz ya” dedi.

 

Türkiye’yi temsil edecek sessiz kahramanlarımız çalışmalarına son sürat devam ediyor. Sporcularımıza moral vermek ve tüm Türkiye’yi Samsun’a davet etmek için #SessizSedasız sloganıyla özel bir video hazırlandı.

18-30 Temmuz’da Samsun’da düzenlenecek 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nda sayılı günler kala, Deaflympics 2017’de mücadele edece 294 Türk sporcu, çalışmalarının son aşamasına geldi.

Atıcılık, atletizm, futbol, güreş, karate, oryantiring ve yüzme branşlarının kadroları Ankara’da; badminton, basketbol, bisiklet, bowling, golf, hentbol, masa tenisi, plaj voleybolu, tekvando, tenis ve voleybol branşlarının kadroları ise Samsun’da yaptıkları son kamplarının ardından Olimpiyat Köyü’ne yerleşmeye başladı.

Deaflympics’te mücadele edecek sporcularımıza moral vermek ve tüm Türkiye’yi Samsun’da 18 Temmuz’da düzenlenecek açılış seremonisine davet etmek için #SessizSedasız sloganıyla özel bir video hazırlandı.

97 ülkeden 3 binin üzerinde sporcunun, antrenör ve delegelerle birlikte 5 binin üzerinde katılımcının mücadele edeceği 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları, hem Türk spor tarihinin hem de Deaflympics tarihinin en büyük organizasyonu olacak.

AdminAdmin