Magazin
Giriş Tarihi : 17-01-2011 10:27

AL SANA İKİ DİL!

Bınale İnönü Bınale Dersim Kartal Kaykene Beşiktaş ile Dersimspor 22 Ocak'ta 'dostluk' için İnönü'ye iniyor... Karşılaşmaya sayılı günler kala Dersimspor'un kadın amigoları formda. Onlar, tribünleri Türkçe-Zazaca sloganlarla coşturacak...

AL SANA İKİ DİL!

 Bınale İnönü Bınale Dersim Kartal Kaykene
Beşiktaş ile Dersimspor 22 Ocak'ta 'dostluk' için İnönü'ye iniyor... Karşılaşmaya sayılı günler kala Dersimspor'un kadın amigoları formda. Onlar, tribünleri Türkçe-Zazaca sloganlarla coşturacak...

Manchester United, Chelsea gibi dünya devlerini ağırlayan İnönü Stadı, bu kez Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta liderlik mücadelesi veren Dersimspor'a ev sahipliği yapacak. 22 Ocak'taki dostluk maçı öncesi Dersimspor hazırlıklarını sürdürüyor. Futbolcular antrenmanda ter dökerken, takımın üç kadın amigosu da tribünleri coşturmak için hummalı bir çalışma başlattı. Sadece Tunceli değil, Türkiye'nin çeşitli bölgeleri ve Avrupa'dan binlerce Dersimspor taraftarının buluşacağı maçın sloganları da belirlendi. Kadın amigolar cumartesi günü Fiyapı İnönü Stadı'nın tribünlerini Zazaca ve Türkçe sloganlarla inletecek. Eylem, Ayten ve Fethiye adeta kampta. Her gün buluşup, tarihi maç için son provaları yapıyorlar. Slogan ve pankartlarda barış, kardeşlik ve Munzur temaları öne çıkacak. Kadın amigolar sadece sloganları yönetmeyecek, taraftarlara dostluk ve kardeşlik türküleri de söyletecek.

STATTA 'BARAJ' KURULACAK

Maçta sloganların yanı sıra, 'Nare' adlı türkü de, Munzur Vadisi'ne düşünülen barajı eleştiren Türkçe sözlerle söylenecek.

Kadın amigolar, sporda şiddet ve kötü tezahürata da 'hayır' diyor. Görüşleri şöyle: Biz İstanbul'a, dostluk ve kardeşliği güçlendirmek için geliyoruz. Bu anlayış, İnönü'de seslendireceğimiz sloganlarımıza da yansıyacak. Hem sporcularımızı destekleyeceğiz, hem de sporun kavga etmeden barış içinde yapılabileceğini göstereceğiz. Beşiktaş maçında kültürümüzü yansıtıp, Munzur'un Dersim için ne ifade ettiğini de dile getireceğiz. Beşiktaşlı kardeşlerimizin de bize destek vereceklerine yürekten inanıyoruz.

AMAN SESLER KISILMASIN

Kadın amigoların en büyük korkusu dev maç öncesi seslerinin kısılması. Buna karşı adeta özel diyet yapıyorlar, her gün çiğ yumurta içiyorlar.

Takım da hazır amigolar da

DOSTLUK maçı için hazırlıkların tamamlandığını belirten Dersimspor 2. Başkanı Erdal Güntaş, bütün Dersimliler'i beklediklerini söyledi. Güntaş'ın sözleri şöyle: Beşiktaş gibi göğsümüzü defalarca kabartmış bir takımla yapacağımız dostluk maçı, bizim için büyük anlam taşıyor. Karşılaşmaya Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden ve Avrupa'dan çok sayıda hemşehrimiz gelecek. Dersimspor'a çok büyük destek veren Tunceli Valimiz Mustafa Taşkesen ile maçın gerçekleşmesinde emeği geçen Sayın Erdoğan Toprak da bizleri yalnız bırakmayacak.

İKİ DİLDE KUCAKLAŞACAĞIZ: İki dilde dostluk mesajı verip, Beşiktaşlı kardeşlerimizle kucaklaşacağız. 'Munzuruma dokunma' da diyeceğiz. Türkiye, Dersimliler'in çağdaş, sıcak, barışçıl yüzünü tanıyacak. Birliğin, beraberliğin sesi olacağız. Kadın amigolarımız günlerdir hazırlanıyor. Beşiktaş'ın ünlü Çarşı Grubu'nun bir benzeri de Dersim'de var. Dersim'in Çarşı Grubu olarak bilinen taraftarlarımız ve kadın amigolarımız tribünleri coşturacak.

İŞTE İKİ DİLLİ 'TEZAHÜRAT'

Zazaca: Bınale dinya bınale, Dersim Kartal Kaykene
Türkçe: İnle dünya inle, Dersim Kartal oynuyor
Zazaca: Ma serva doseten yeme İnönü
Türkçe: Biz İnönü'ye dostluk için geliyoruz
Zazaca: Kartal phoşt dano, dosten bena şa
Türkçe: Kartal destek veriyor, dostluk kazanıyor
Zazaca: Ma Dersim'de bendu newazeme
Türkçe: Biz Dersim'e baraj istemiyoruz
Zazaca: Deste xo Munzure mara bıonce
Türkçe: Munzurum'dan elini çek

AdminAdmin