Sivas
Giriş Tarihi : 23-11-2016 22:22

Vali Gül: “Öğretmenlik Kutsal Bir Meslektir”

Sivas Valisi Davut Gül, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunun altını çizdi.

Vali Gül: “Öğretmenlik Kutsal Bir Meslektir”

Sivas Valisi Davut Gül, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.


Vali Gül, mesajında eğitim sistemindeki başarılarda öğretmenlerin önemli sorumlulukları üstlendiğini ifade ederek, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu belirtti.


Sivas Valisi Gül, mesajında şunları söyledi;

“Toplumların gelişmelerinde, zamanla yarışmalarında, daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda varlıklarını sürdürmelerinde belirleyici unsur olan eğitim, ülkemizin dünyadaki saygın konumu ve refahı açısından büyük önem arz etmektedir. Şu açık bir gerçektir ki ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak, eğitim sistemimizi geliştirmek ve eğitim hizmetlerinin kalitesini her aşamada yükseltmekle mümkün olacaktır. Eğitim sisteminin başarısında ise uygulamaya konulan politikalar kadar öğretmenlerimiz de önemli sorumluluklar üstlenmektedir.


Bireyi eğiten, bireyden yola çıkarak toplumu şekillendiren, geliştiren öğretmenlerimiz, sınırsız sevgileri, sabırları ve fedakârlıklarıyla bizler için değerli, bilge kişilerdir. Dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bilginin,  sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri olan öğretmenler, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olmuşlardır. Geleceğimiz olan çocuklarımızı, gençlerimizi eğiten, kişiliklerinin şekillenmesinde etkin olan öğretmenlerimiz, görevlerin en soylusunu icra etmekte, buna karşılık ise insan yetiştirmenin mutluluğunu yaşamaktadırlar. Çocuklarımızı ve gençlerimizi bilgilerine, tecrübelerine tereddütsüz emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz, kendilerine duyulan güvenin sorumluluğunu bir ömür boyu taşırken, bizler de onlardan edindiğimiz bilgilerin, kişiliğimize yön veren öğretilerinin izlerini hayatımıza yansıtırız.

Öğretmenlerimizin sorumluluk duygusu gelişmiş, geçmişin ışığında geleceğe bakabilen, güzel ahlak sahibi, insana ve değerlerine saygılı, okuyan, araştıran, sorgulayan, yorumlayan, milletine ve ülkesine bağlı nesiller yetiştirmeleri, geleceğimize yapılacak en büyük yatırımdır. Bu çerçevede öğretmenlerimizin hızla gelişen ve değişen teknolojiye ayak uydurmaları, yenilikleri öğrencilerine aktarmaları, geleceğin yöneticileri olan gençlerimizin zamanı yakalaması açısından büyük önem taşımaktadır. Sivas’ımız, dolayısıyla da ülkemizin gelişmesi için her alanda çalışmalarını yürüten Valiliğimiz, Cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitimine hassasiyetle yaklaşmaktadır. Eğitim-öğretim çağındaki tüm bireylere eşit ve kaliteli eğitim ortamı oluşturmayı hedefleyen Valiliğimiz, öğretmenlerimizin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve daha modern imkânlarla eğitim verebilmeleri için okullarımızdaki teknolojik yatırımlara da hız vermektedir.


Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Atatürk’e bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunuyor, bu kutsal ve onurlu mesleği yürütmekteyken ebediyete intikal eden ve emekli olan öğretmenlerimizi şükranla anıyorum. Başöğretmen Atatürk’ün Cumhuriyet’i yeni nesillere, yeni nesilleri de öğretmenlere emanet ettiğini bir kez daha hatırlatıyor, tüm öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü kutluyor, esenlikler diliyorum.”

AdminAdmin