Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 22-03-2016 22:38

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNE KAN BAĞIŞ ÇADIRI KURULACAK…

Sivas Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Ahmet Günaydın il genelinde yapılan kan bağışları ile ilgili açıklamalarda bulundu. 2015 yılında Sivas geneline toplam 20 bin ünite kan bağışı yapıldığını söyleyen Günaydın 2016 yılı itibari ile hedeflerinin 24 bin ünite kan olduğunu söyledi.

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNE KAN BAĞIŞ ÇADIRI KURULACAK…

2016 yılı Ocak ve Şubat aylarında toplam 4 bin 400 ünite kan topladıklarını, 2016 yılı Mart ayı hedeflerinin 3 bin ünite kan olduğunu söyleyen Günaydın, “İlimizde Ocak ayında hava şartları çok soğuk olduğu için ekiplerimiz soğuklardan dolayı ilçelerimize gidemedi. İlçelerimize ekip gidemediği için Ocak ayı kan bağış oranı hedeflerimizin altında kaldı. Ocak ayındaki beklentimiz bin 600 üniteydi ama biz 700 ünite kan toplayabildik. Şubat ayında ise hedefimiz yine bin 600 ünite kan toplamaktı ama biz Şubat ayında  2bin 300 ünite kan toplayarak hedefimizin üzerinde bir rakama ulaştık ve Ocak ayındaki açığımızı kapatmış olduk. Mart ayında ise hedefimiz 3 bin ünite. Bunun içinde Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) başta olmak üzere şehrimizin birçok bölgesine kan bağış çadırları kurup bu hedefimizi gerçekleştireceğiz” dedi.

NÜFUS AZALIYOR, BAĞIŞ ARTIYOR

Sivas´ın her yıl göç verdiğini ama il geneline kan bağış oranının düzenli bir şekilde artığını söyleyen Günaydın, “Sivas göç veren bir şehir olmasına rağmen il genelinde kan bağış oranının sürekli artıyor.Azalan nüfusa rağmen ters orantılı olarak her sene kan bağış oranı artarak devam ediyor. Biz Türk Kızılay´ını vatandaşımıza en iyi şekilde tanıtarak milletimizin bu konuya  daha fazla yaklaşmasını istiyoruz. Bağış oranlarını her sene sürekli artırıyoruz. Bunun için düzenli çalışmalar yapıyoruz´ dedi.

Kan bağışı toplarken en önemli unsurun iklim şartları olduğuna değinen Günaydın, ‘İklim şartları uygun olursa kan bağış oranımız daha fazla oluyor ama iklim şartları soğuk ve çetin olursa vatandaş ilgi göstermiyor bu da bizim hedefimize ulaşmamızı engelliyor. Kan bağış ekiplerimiz  hava şartları ve yol durumu uygun olursa ilçelerden yeterli miktarda kan toplayabiliyorlar. 2015 yılında toplam 20 bin ünite kan topladık. Topladığımız bu kanları  ihtiyacı olan hastanelere ve kurumlara gönderdik. 2016 yılı için hedefimiz 24 bin ünite. İklim şartları uygun olursa  ve insanlar da yaptığımız kampanyalar doğrultusunda ilgi gösterirlerse bu hedefimizi gerçekleştirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

AdminAdmin