Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 10-03-2016 00:30

ATATÜRK LİSESİNDE “ONLARDA BURADAYDI PROJESİ'” HEYECANI YAŞANDI…

Sivas Atatürk Anadolu Lisesi’nde, Milli Eğitim Bakanlığı'nca hazırlanan ve Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü’nünce 2. yapılan "Onlar Buradaydı Projesi" heyecanı yaşandı.

ATATÜRK LİSESİNDE “ONLARDA BURADAYDI PROJESİ'” HEYECANI YAŞANDI…

 

Proje kapsamında ilköğretim üniversite sınavına hafta sonu girecek olan son sınıf öğrencileriyle söyleşi yapmak üzere, Atatürk Lisesinde eğitim-öğretimini tamamlamış ve ülke çapında başarılı olmuş bürokratlar, siyasetçiler, iş adamları ve iş kadınları davet ediliyor.

 

Proje kapsamında Atatürk Lisesi’ne davet edilen Sivas Baro Başkanı Av. Hakan Bahadır öğrencilerin motivasyonunu arttırmak, hedef belirleme noktasında bilgi birikimi ve tecrübelerini öğrencilere aktarırken, nasıl başarılı olduklarını anlattı ve Avukatlık mesleği hakkında önemli bilgiler paylaştı ve öğrencilerin sorularına cevap verdi.

 

Bir zamanlarda kendilerinin bu sıralarda oturup nasıl başarıyı yakaladıklarını ifade eden Av. Hakan Bahadır, Milli Eğitim Bakanlığı'nca hazırlanan "Onlarda Buradaydı Projesi" kapsamında, mezun olduğu okulun öğrencileriyle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Bahadır, öğrencilere öğrencilik yıllarından itibaren bugüne kadar geçen süredeki deneyimleri hakkında önemli bilgiler verdi. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği söyleşi beklenilenden uzun sürdü.

 

Ziyaretten dolayı çok memnun olduğunu kaydeden ve proje hakkında bilgiler veren Okul Müdürü Fatih Sancılı Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ile birlikte Baro Başkanı Av.Hakan Bahadır’a okula kayıt sırasında 1981 yıllında çekilmiş fotoğrafını ve sınıf arkadaşlarının yer aldığı başka bir fotoğrafı da hediye ettiler.

 

Proje kapsamında Atatürk Lisesinde düzenlenen etkinliğe Milli Eğitim İl Müdürü Mustafa Altınsoy, İl Müdür Yardımcıları Celal Karahan, ve Harun Tan, davetliler arasında yer alan Atatürk Lisesinden Mezun olan, görev yapmış Cumhuriyet Üniversitesi Hafik MYO Sekreteri ve İnternet Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı (İGD) Oğuz Demirkaya, Okul Aile Birliği Başkanı Nurettin Bilkiye ve  Av. İbrahim Şişeci katıldı.

 

Etkinlik sonrası Atatürk Lisesinde 2012-2013 Eğitim Öğretim döneminde 1 yıl kadrolu Uzman Almanca öğretmeni olarak görev yapan İGD Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Demirkaya’nın son sınıfa gelen öğrencileri tarafından büyük bir ilgi ve sevgiyle karşılaştığı gözlemlenirken, Başkan Demirkaya eski öğrencileri ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

T.D.D.

AdminAdmin