Gündem
Giriş Tarihi : 06-04-2015 15:05

TWİTTER VE YOUTUBE NİYE KAPATILDI...

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter, Facebook ve Youtube'a erişimin engellenmesiyle ilgili konuştu, "Henüz bir engelleme yok, savcının talebi var" dedi.

TWİTTER VE YOUTUBE NİYE KAPATILDI...

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter, Facebook ve Youtube'a erişimin engellenmesiyle ilgili, savcılığın bir talebi olduğunu, ancak henüz uygulanmadığını söyledi. Kalın, talebin, şehit edilen Savcı'nın görüntülerinin yayılmasından dolayı alındığını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal paylaşım sitelerine erişim konusunda "Ben buraya geldiğimde haberim oldu, henüz bir engelleme yok, Savcılığın bir talebi var. Konuyu biliyorsunuz, savcının görüntülerinin  sosyal medyada yayınlanmasıyla ilgili bir durumdur" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın İran'a yapacağı ziyaret öncesinde basın mensuplarına bilgilendirme yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Twitter, Facebook ve Youtube'nin kapatılmasıyla ilgili soruya, "Ben de buraya gelmeden birkaç dakika önce haberdar oldum. Henüz bir engelleme yok, savcılığın talebi var. Konuyu biliyorsunuz, savcının görüntülerinin  sosyal medyada yayınlanmasıyla ilgili bir durumdur. Biliyorsunuz, çok acı bir olay yaşadık, ama sonradan yaşananlar daha da acı vericiydi. Bazı basın gruplarının bunları yayınlaması, onca uyarıya rağmen yayınlamaya devam etmesi kabul edilebilir birşey değildir. O fotoğraflar yurtdışındaki basın kuruluşları tarafından kullanılmadı. O fotoğrafı paylaşarak elinize ne geçecekti. Bu konuda yapılan itirazlar son derece yerindeydi. Anladığım kadarıyla savcılıktan gelen talep, bu görüntülerin hiçbir bir mecrada kullanılmamasıyla ilgili bir taleptir. Bu bir ihtiyacın doğurduğu bir zarurettir. O fotoğraf defalarca paylaşılmasaydı bu konuda bir yasaklama olmayacaktı. Özgürlükler mi kısıtlanıyor diye değerlendiriliyor, bu kabul edilebilir birşey değil" dedi.

AdminAdmin