Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 11-11-2014 00:24

DİPSİZ GÖL ŞELALESİ'NE ASMA KÖPRÜ PROJESİ

Sivas'ın Doğanşar ilçesindeki Dipsiz Göl Şelalesi'ni turizme kazandırma çalışmaları kapsamında, şelaleye 60 metre uzunluğunda asma köprü yapılması planlanıyor.

DİPSİZ GÖL ŞELALESİ'NE ASMA KÖPRÜ PROJESİ

Kaymakam Hakan Kafkas, "Dipsiz Göl ve Dipsiz Göl Şelalesi'ni turizme açmayı planlıyoruz" dedi.

  

Video haber

Sivas'ın Doğanşar ilçesindeki Dipsiz Göl Şelalesi'ni turizme kazandırma çalışmaları kapsamında, şelaleye 60 metre uzunluğunda asma köprü yapılması planlanıyor. Doğanşar Kaymakamı Hakan Kafkas, Sivas'a 82, Doğanşar'a 16 kilometre uzaklıktaki Dipsiz Göl Şelalesi'nin yörenin en güzel mekanlarından biri olduğunu söyledi. Dipsiz Gölü ve şelaleyi turizme açmayı planladıklarını belirten Kafkas, bu kapsamda "Dipsiz Göl ve Dipsiz Göl Şelalesi Mesire Alanı Projesi"ni hazırladıklarını ifade ederek, "Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından projemiz onaylanmıştır. Kısmet olursa proje kapsamında, yaklaşık yüksekliği 50 metre olan şelalemize, karşıdan karşıya uzunluğu yaklaşık 60 metre olan asma köprü yapmayı planlamaktayız. Buraya yürüme parkuru yapılacak. Yine proje çerçevesinde kamelyalar yapılacak" diye konuştu. Projenin tamamlanmasıyla şelale ve gölün, 2015 yılından itibaren vatandaşların gezip görebileceği güzel bir mekan haline geleceğini dile getiren Kafkas, "Sivas'ın en yüksek düşüme sahip şelalesine yine Sivas bölgesinin en uzun asma köprüsünü yapmayı planlıyoruz" dedi.


60 METRELİK ASMA KÖPRÜ

Kaymakam Kafkas ile şelalede incelemelerde bulunan Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Başkanı Doç. Dr. Gülpınar Akbulut, yapılacak çalışmayla, Dipsiz Göl ve Dipsiz Göl Şelalesi'nin, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, C.Ü. ve Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nün iş birliğinde yürütülen "Sivas Jeomiras Envanteri Atlası Projesi"nde ayrı bir öneme sahip olacağını söyledi. Çevresinde yayla evleri, piknik alanları ve çeşmeler bulunan şelale olduğu bölgeye proje kapsamında spor sahaları, kamelyalar, yürüyüş parkuru ve merdiveni ile çelik halatlarla yaklaşık 60 metre uzunluğunda asma köprü yapılacak.

AdminAdmin