Kış Olimpiyatları
Giriş Tarihi : 31-01-2011 21:14

RUSYA 26 TÜRKİYE 0

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda buz hokeyi erkekler (A) Grubu son maçında Rusya'nın 26-0'lık skorla mağlup olarak grubu gol atmadan son sırada tamamlayan Türk takımının antrenörü Tarik Göçmen, aldıkları sonuçların önemli olmadığını, geleceğe baktıklarını söyledi.

RUSYA 26 TÜRKİYE 0

Tarik Göçmen, yaptığı açıklamada, buz hokeyinde dünyanın önde gelen takımlarıyla karşılaştıklarını belirterek, 'Aldığımız skorlara aldanmamamız lazım. Biz buraya değil geleceğe bakıyoruz. Rusya buz hokeyinde gelmiş geçmiş en büyük isim. Öyle bir takımla oynamak, bizim çocukların hayalinde olan bir şey. Rüyasında gördüğü bir şeyi şu an yaşıyor' dedi.

Buz hokeyinin Türkiye'de yeni gelişen bir spor olduğunu ifade eden Göçmen, şunları kaydetti:

'Kendi ülkemizde oynuyoruz, seyirciye güzel şeyler sunmak isterdik. İnşallah gelecekte bunu başarırız. Bu tür organizasyonların olması işimizi kolaylaştıracak. Burada yaptığımız maçlar tabii baz alınamaz. Rusya dünyanın devi, biz ise alt sıralardayız. 26-0 çok büyük bir skor, ama farklı seviyede olan iki takımın maçında böyle bir sonucun ortaya çıkması normal, 40-50'de olabilirdi.'       

Tarık Göçmen, kadrolarında bulunan bütün Oyuncuların Türk olduğunu bildirerek, 'Devşirme sporcumuz yok, çocukların hepsi Türk. Türkiye'de sıkıntısı olan bir branş için kolay yolu seçebilirdik. Ülkemizde oynayan 7-8 tane yabancı var. Onları Türk vatandaşlığına geçirip, oynatabilirdik. Ama kesinlikle istediğimiz şey Türkiye'de yetişmiş olan ve gelecekte de Türkiye'ye hizmet edecek gençlerin burada olması' ifadelerini kullandı.

AdminAdmin