Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 24-10-2018 08:38

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDE ADAM KAYIRMACILIĞI AYYUKA ÇIKMAYA DEVAM EDİYOR!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Alim Yıldız döneminde torpil ve kişiye özel atamalar ayyuka çıkmaya devam ettiği öne sürülüyor.

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDE ADAM KAYIRMACILIĞI AYYUKA ÇIKMAYA DEVAM EDİYOR!


Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde yerel ve ulusal basına yansıyan ve yansımaya devam eden birçok olumsuz haber, torpil ve eş dost atamaları konuşulmaya yazılmaya devam ederken dün bir yeni iddia gündeme bomba gibi düştü.

Devlet Personel Başkanlığı (DPB) tarafından yayımlanan ilana istinaden Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 42 Akademik personel alacak.

23 Ekim 2018 tarihinde yayımlanan ilana göre Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Akademik personel alımında Profesör kadrosuyla 4, Doçent kadrosuyla 11, Dr. Öğretim Üyesi kadrosuyla 27 olmak üzere toplam 42 akademik yerleştirme yapılacak.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi kaynaklarından edinilen bilgilere göre,  dün yayımlanan ilanda başta Rektör Alim Yıldız’ın yeğeni, akrabası olduğu bilinen ve Sosyal Bilimler Enstitüsü sekreterliğine atadığı Zafer Yıldız’ın şimdi ise açılan İstatistik alanında Dr. Öğretim Üyesi kadrolarının birine atanacağı öne sürülüyor.

Diğer taraftan Genel Sekreter vekili Hakan Yekbaş, Rektör Danışmanları Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Taner Çifçi’ye, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Oğuzhan Görler’e de bu ilan ile kadro açıldığı ve yükselmelerinin gerçekleştirileceği bildiriliyor.

Birçok öğretim üyesi aylardır, yıllardır özlük haklarının verilmediği yükselmelerinin gerçekleştirilmediği konuşulurken Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde adam kayırmanın ayyuka çıktığı konuşulmaya devam ediyor.

Mağdur olan ve kadrolarının verilmeyen birçok öğretim elemanı Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde yapılan bu adam kayırmacılığına ve haksız uygulamalara hiç kimsenin hesap soramayacağını bilmenin rahatlığıyla gözgöre göre yapıldığı ifade edilirken bu uygulamalar kamu vicdanını yaralamaya devam ediyor.

AdminAdmin