Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 05-10-2017 02:34

NEDİR BU GÜNAY SOLUK ANAOKULUNUN DURUMU?

Cumhuriyet Üniversitesi kampüsü içerisinde üniversite Vakfı okullarına bağlı faaliyetlerini yürüten ve Sivas Ak Parti Milletvekili Habip Soluk’un eşinin adını taşıyan, yaptırılan Özel Günay Soluk Anaokulunun içler açısı durumu gün yüzüne çıktı.

NEDİR BU GÜNAY SOLUK ANAOKULUNUN DURUMU?


Cumhuriyet Üniversitesi kampüsü içerisinde üniversite Vakfı okullarına bağlı faaliyetlerini yürüten ve Sivas Ak Parti Milletvekili Habip Soluk’un eşinin adını taşıyan, yaptırılan Özel Günay Soluk Anaokulunun içler açısı durumu gün yüzüne çıktı.

 

Geçmiş üniversite yönetimi zamanında 86 kayıtlı öğrenci ve 15 çalışan ile faaliyetini sürdüren Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Özel Günay Soluk Anaokulunun bugün ki durumu hiç iç açıcı değil.

 

Geçtiğimiz yıllarda 5 sınıf, 5 öğretmen ve 5 yardımcı abla ile faaliyetini yürüten anaokul bu yıl bir sınıfı kapatarak 4'e düştü. Artık öğrenci bulamayan, tercih edilmeyen anaokul bugün 57 öğrenciye sahip. Anaokul'da bazı yardımcı ablaların birden fazla sınıfa bakmak zorunda bırakıldığı, pislik içerisinde olduğu hijyen ve temizlik hizmetlerinin doğru düzgün sağlanmadığı edinilen bilgiler arasında.

 

Anaokulu öğretmenlerinden Meral Arslan, Kübra Kara ve Gülsen Çamcı’nın ve adı öğrenilemeyen başka çalışanların türlü bahaneler, iftira ve karalama kampanyaları ile işlerine son verilirken, mağduriyet yaşatılırken, aylardır bu şahıslara tazminatlarının ödenmediği, vakıf yönetimi tarafından bu çalışanların haklarını mahkemeye giderek aramalarının istendiği bildirildi.

Sivas Ak Parti Milletvekili Habip Soluk’un eşinin adını taşıyan, Günay Soluk’un yaptırdığı Anaokulunda İdari bir sorumlusunun olmadığı, pansuman tedbirler ile görsel isimler kullanılarak kâğıt üzerinde formalite sağlamaya yönelik girişimler içerisinde olunduğu ve bu şekilde düzensiz, kör, topal, pansuman tedbirler ile faaliyetinin yürütülmeye çalışıldığı öne sürülüyor.

Görüntülere yansıdığı üzere, pislik içerisinde ve yemeklerinde tırtılların bile çıktığı okulda personele ücret ödememek için güvenlik görevlilerinin yemek çıktığı saatlerde mutfakla çalıştırılıyor.

Yaklaşık 1 seneyi aşkın süredir bazı çalışanların sigortalarının yarım yada hiç yatırılmadığı, geçtiğimiz günlerde çalışanlarının Sosyal Güvenlik Kurumuna yapılan şikayetler doğrultusunda okula bir müfettiş heyetinin görevlendirildiği, okulun denetime tabii tutulduğu ve bu usulsüzlüğün tesbit edildiği iddialar arasında. Ayrıca Vakıf okullarında öğrencisi olan öğrenci velilerinin araç girişi yapabilmek için üniversite yönetimi tarafından giriş ücretinin talep edilmesi uygulamasının yanlış olduğu, gereksiz olduğu düşüncesiyle haklı olarak büyük tepki gösteriyor.

UZUN LAFIN KISASI TÜM TÜRKİYE CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDE YAŞANAN OLUMSUZLUKLARDAN SÖZ EDİYOR...

Her anlamda büyük bir yönetim zafiyeti sergilediği öne sürülen, yerel, ulusal basının manşetinden ve Sivas, Türkiye kamuoyunun dilinden düşmek bilmeyen Rektör Alim Yıldız yönetimi, göreve geldiği gün itibariyle üniversitenin geriye gidişi rakamsal olarak ortaya konulurken, öğrencisine, çalışanına yaşattığı mağduriyet, sürgünler, görevden almalar ve işten çıkartmalar nedeniyle eleştirilerin hedefi noktasında.

Tüm bunları yaşayanlar, duyan ve görenler ise eski haber spikeri Reha Muhtar’ın klişeleşen sözünü hatırlayarak “Nerede bu devlet” demekten kendini alamıyor.

AdminAdmin