Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 29-02-2016 23:09

BOZKUŞ: “BU BİR HİZMET YARIŞIDIR”

Yaklaşan Rektörlük seçimleri öncesinde Eğitim-Bir-Sen Sivas 2. Nolu Şubesi tarafından yapılan toplantıya bazı rektör adayları katıldı.

BOZKUŞ: “BU BİR HİZMET YARIŞIDIR”


Programa katılan Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bozkuş, seçimlerin Cumhuriyet Üniversitesi’ne yakışır bir şekilde geçmesini temenni ederek, “Üniversitelerdeki rektörlük seçimlerinin üniversitemize yakışan bir tarzda ele almak gerekiyor. Bu bir siyasi parti yarışı, bir muhtarlık veya belediye başkanlığı yarışı değil. Bu bir mücadele bir rekabet değil. Bu bir hizmet yarışıdır. Herkesin rapor edeceği faaliyetleri, hizmet alanlarını öne çıkartarak, bir hizmet yarışına yakışır şekilde hareket etmesi gerekiyor. Burada da çok değerli rektör adaylarımız var. Seçimlerin Üniversitemize, şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

 

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim Bir-Sen 2. Nolu Şube Başkanlığı yaklaşan Rektörlük seçimleri öncesinde Cumhuriyet Üniversitesi Rektör adaylarını bir araya getirdi.


Öğretmen Evi’nde önceki gün gerçekleşen toplantıya Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bozkuş, Kredi Yurtlar Kurumu Sivas İl Müdürü Erdoğan Tunç, Rektör adayları Prof. Dr. Ali Taşkın, Prof. Dr. Âlim Yıldız, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ile sendika üyesi katıldı.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Eğitim-Bir-Sen 2. Şube Başkanı Doç. Dr. Mustafa Kısakürek, rektörlük seçimlerinin bir muhtarlık seçimlerine dönüştürülmemesi tavsiyesinde bulunarak, seçimlerin ilimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

Kısakürek, “42. yılını geride bırakan Tıp Fakültesi hariç bin 300’ün üstünde personeli olan Cumhuriyet Üniversitesinde yetkili sendika olarak bayrağı devraldığımız tarihten bu yana 600 yakın üyeye ulaşmamız önemli bir adımdır. Ancak elbette yeterli değildir. Yine üniversitemizde eskiden şikâyet ettiğimiz bazı olumsuz teamüllerin değişerek, daha demokratik, daha sosyal bir hüviyete kavuşması sivil toplum kuruluşu üyeleri olarak siz değerli üyelerimizle birlikte hepimizin başarısıdır” dedi.

Doç. Dr. Kısakürek şöyle devam etti: “Şef, memur ve hizmetli kadrosundaki arkadaşlarımızın sorunlarını biliyoruz. Sendika olarak her zaman yanınızdayız ve karşılaştığınız problemleri çözmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Sendikamız, toplu sözleşme mutabakatında şef, memur ve hizmetlilerimize önemli kazanımlar sağladı. Şeflerimizin maaşlarına iyileştirme yapıldı. Toplu sözleşmelerde yapılan zam kazanımları ile çalışanlarımızın aylık gelirlerinde 150-200 TL’ye varan bir iyileştirme söz konusu olmuştur. Önümüzdeki toplu sözleşmelerde daha güzel kazanımlar elde etmek için çalışacağız.

Son günlerde YÖK yasa tasarısı üzerinde hem YÖK, hem Milli eğitim bakanlığı hem de sivil toplum örgütü olarak sendikamız tarafından çalışmalar sürdürülmektedir. Sendikamızda bu konu ile ilgili şuralar düzenlemektedir.”

Rektör adaylarına programlarına katıldıkları için teşekkür eden Kısakürek, “Bu çalışmalarda dikkat çeken satır başlarından bazılarını sizlerle paylaşmak isterim. Rektör seçimleri atamaları, Senato ve Üniversite yönetim kurullarının yapısı (yönetimde idari personelin bulunması gibi), Genel Sekreterlerin, daire başkanlıklarının durumu, Fakülteler, Enstitüler, Bu konuda katkı verecek bütün arkadaşlarımızı dinlemeye hazırız" şeklinde konuştu.

Sonrasında söz alan Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bozkuş ise yapılacak olan rektörlük seçimlerin ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni etti.

Prof. Dr. Bozkuş, “Üniversitemizde bu sene en çok dile getirilen husus rektörlük seçimleri olarak öne çıkıyor. Tabi ki üniversitelerdeki rektörlük seçimlerinin üniversitemize yakışan bir tarzda ele almak gerekiyor. Bu bir siyasi parti yarışı, bir muhtarlık veya belediye başkanlığı yarışı değil. Bu bir mücadele bir rekabet değil. Bu bir hizmet yarışıdır. Herkesin rapor edeceği faaliyetleri, hizmet alanlarını öne çıkartarak, bir hizmet yarışına yakışır şekilde hareket etmesi gerekiyor. Burada da çok değerli rektör adaylarımız var. Tabi ki herkes eksiklikleri ve yapılması gerekenleri anlatacak. Ancak tüm bu çalışmaların bir saygı ve sevgi çerçevesinde yürütülmesini temenni ediyorum. Önümüzdeki aylarda yapılacak olan seçimlerin Üniversitemize, şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

AdminAdmin