https://www.egemengazetesi.com/files/uploads/user/80952304a2.png
Kürsat TECEL

EGEMEN GAZETESİ VE PARALELCİLİK!

26-04-2022 01:49

Tarih ve süreç olaylara ve olayların kahramanlarına değer biçer. Olayların  içinde adı geçen her isim “iyi adam” değildir. Kahramanlar vardır, birde kötüler...

Devlet-i Ali Osmanlı Viyana önüne geldiğinde orduya Merzifonlu Kara Mustafa Paşa komutanlık ediyordu.Netice felaketti, Merzifonlu önce azledildi sonrada idam! Tarih, Merzifonlu Paşa’yı yargıladı ve hakkında “hain” değildir hükmünü verdi. Ordunun mühimmatından geri plandaki destek hattına bakıldığında yenilginin belkide en az müsebbibidir Merzifonlu...

Harbiye Nazır Vekili Enver Paşa kışda kıyamette Allahu Ekber’den aşıp büyük bir cihan devleti kurmayı planlamıştı, olmadı. Tarih bu, talihinde iyi olacak!

Yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi tarihçileri Enver Paşayı hain yazdılar. Enver Paşaki son nefesine kadar inancı için mücadele etti ve ailesi ile birlikte çarpılaraş şehit oldu.

Gelelim kendi mevzumuza...

Egemen Gazetesi’nde yazı yazamaya başlayalı yedi-sekiz sene olmuştur.Türkiye’nin yaygın internet ve bilişim ağları ile tanışmaya yeni  başladığı zamanlardı. Türkiye’de sayısı bir elin parmakları kadar olan internet haber portallarından birisiydi “Egemen” ve yerelde olsa en çok okunanlardandı.

Süreç farklı işlemiş, Türkiye o tarihlerde fokur fokur kaynıyordu... “Ergenekon” adını verdikleri bir sürecin pimi çekilmiş ortaya bırakılmıştı! Bazen Genelkurmayın kozmik odasında patlıyor, bazen Tokat’ın Reşadiye’sinde bazen Sivas’ın Bankalar Caddesinde...Bizde nasibimizi aldık karınca kararınca o günlerden. Bazı arkadaşlarımız tutuklandı, bazıları tutuksuz yargılandı, bazıları gözaltında manevi işkencelere maruz bırakıldı, bazılarımızın mahrem hayatı didik didik edildi.

Terör ile mücadele eden kahraman askerler PKK itirafçılarının ifadeleri ile kelepçeleniyor, ön plana çıkan akademisyen vatanseverlere türlü iftiralar atılıyor, “vatan” diyen kim varsa onuru keskin nişancılar tarafından vuruluyordu.

O makus süreçte Egemen Gazetesi ve  bizimde kurucusu olduğumuz İnternet Gazeteciler Derneği’ne ve Gazete’nin mucidi Oğuz Demirkaya’ya da Sivas eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Gecenin zifirinde çoluğunun çocuğunun yanından apar topar alınıp, evi, bilgisayarı, odası neyi varsa incelemeye alınmıştı. Oğuz Bey üzerinde sonuçta bir suç unsuruna rastlanılamamıştı. itibarsızlaştırma operasyonları devam etmiş, aynen Teğmen Mehmet Ali Çelebi’ye yaptıkları gibi “sehven” bazı yanlış CD’ler, içeriği müstehcen bazı filmler bulundu diye yaygarayı basmışlardı...Olabilirdi, o filmler Oğuz Bey’in şahsına ait de olabilirdi, özel hayatın mahremiyeti açısından bakıldığında bizim, aklı başında “aydın” insanların bunu görmemesi gerekirdi! Süreç “Dökmetaş” dönemine geldiğinde Oğuz Bey birde ekmeğinden olmuştu. Çok sıkıntılar çekti, çok büyük badireler atlattı, mağdur oldu. Belki ekmek parası bulamadığı günler oldu ama variyetli olan babasına bile gidip bir talepde bulunmadı.

Yukarıda anlattıklarım hiç yaşanmamış gibi yıllar sonra bazı heveskarlar “Egemen”in rolüne talip olmuşlar, olsunlar ama “Olsunlar!”

Bunda da hayır vardır. Rekabet daha iyiyi daha doğruyu getirmek için güzel bir gelişmedir.Sivas’ımızın ve Sivas’ın kalbi Üniversitemizin gelişiminde kaliteli ve doğru haber akışının önemi çok büyüktür.ne varki gazetecilik sanıldığı kadar kolay ve herkesin yapabileceği bir iş de değildir. Bundan dolayıki bazıları geçmişi unutarak bel altı vurmanın salt basın yayın hizmeti olduğunu zannediyor.Gazetecilik de bir “süreç “ister!

Bugün aklıma PARALELCİ kelimesi geldi, vurayım! Yarında PORNOCU, EROTİKCİ, DEKOLTECİ, TRANSPARANCI, FİRİKİKCİ...gibi birşeyler gelir onuda söylerim derseniz bu olmaz, hem yakışık almaz hem de yaptığınız işin inandırıcılığı kalmaz.

Yunus diyorki; HAMDIM, PİŞTİM, YENDİM...

Üniversitede akademisyen olmak,bir “süreç” ister... İlk, Orta, Lise, Lisans, Yüksek Lisan, Doktora ve Doktora Sonrası Süreç. Yani Yunus’un dediği gibi...Üniversite camiası gibi eğitimli ve donanımlı bir camia üzerinden “basın yayın” işi yapacak olursan cümlelerini seçmek zorundasın. Geçmişte neler yaşanmış, kimsenin hatırlatmasına gerek bırakmayacaksın.

Paralelci dediğiniz insanlar geçmişte paralelcilerden darbe yemiş insanlarsa bu iftiraya kimse inanmaz. Sizinde yaptığınız işinde kıymet-i harbiyesi kalmaz.

Yazının başında iki tarihi olaya değinmiştim; yaptığın işin doğruluğuna inanıyorsan netice seni kötü yapmaz yeterki niyeti “evla” olasın aynen Merzifonlu gibi, aynen Enver paşa gibi...

Neler Söylendi?

DİĞER YAZILARI Hata bizim, günah bizim, suç bizim.. Korona virüs en çok cahilleri öldürüyor? MÜMTAZER TÜRKÖNE’YE GÜLELİM Mİ AĞLAYALIM MI? Kılıçdaroğlu'nu yakalım! MERAL AKŞENER VE “İYİ PARTİ ÇÖKÜŞ DESTANI” NIN SEBEPLERİ! MERAL AKŞENER'İN PARTİSİ BAŞARILI OLABİLİR Mİ? CUMHURBAŞKANI ÖLDÜRÜLSEYDİ ÜLKEYİ DEVLET BAHÇELİ YÖNETECEKTİ! BİZE NE BİRİLERİNİN VEKİLLİK HAYALLERİNDEN-2! ORTADOĞU’NUN ÇIRAK AKTÖRÜ;TÜRKİYE! TÜRK SORUNU VE TÜRK MİLLETİNİN KÜRT MİLLİYETİNDEN ÜSTÜNLÜĞÜ! ŞİVANPERVERİN MEVLANA OLDUĞU YERDE APO PEYGAMBER OLUR! 19.00 - GAZZE: ON DAKİKA- 19.12- BEŞ ŞEHİT: BİR DAKİKA! GÖZÜN AYDIN EY MİLLET! BÖLÜNÜYORUZ… ABDULLAH ÖCALAN’DA MI GİZLİ TANIK? VUR PENÇE-İ ÂLÎ'DEKİ ŞEMŞÎR AŞKINA! (CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN!) İKİ ŞEHİT BİR ADEM YAVUZ! KARA GÜNÜN ARDINDAN! BENİ ANLAYAN ŞEMDİN SAKIK'A BENDEN SELAM OLSUN DEVLET BABA DUY BİZİ! ÖTÜKEN OPERASYONU MUHSİN YAZICIOĞLU SUİKASTİ İLE BAŞLADI FETHULLAH GÜLEN CEMAATİ NEYİ BAŞARDI? TASVİYE EDİLMEK İSTENEN MHP DEĞİL TÜRKİYE’DİR… SİVAS’IN SEÇİMİ-YETENEKSİZ VEKİLE KIRMIZI KART! ÜLKÜCÜLÜK VATANSEVERLERİN ORTAK ADIDIR Ülkücülüğün Adresi Neresidir? ALEVİ Mİ SİN, SÜNNİ Mİ? BU KİMİN DEĞİRMENİNE SU TAŞIR YUSUFİYELİ KARDEŞİM? DEVELET BAHÇELİNİN ÇAĞRISINA KAYITSIZ KALANLARI TARİH AFFETMEYECEKTİR. İYİ MÜSLÜMAN OLMAK VE HANEFİ AVCI OLAYI! TERÖRLE MÜCADELEDEN MÜZAKEREYE GEÇİŞ… HALK OYLAMASININ KISA BİR DEĞERLENDİRMESİ OY DEĞİL SOY ÖNEMLİ SOY!