https://www.egemengazetesi.com/files/uploads/user/80952304a2.png
Kürsat TECEL

İYİ MÜSLÜMAN OLMAK VE HANEFİ AVCI OLAYI!

26-04-2022 01:49

Güzel Ülkemizde, son yıllarda dilden dile dolaşan ve akıllara kazınan bir durum söz konusudur; yasa dışı dinlemeleri ve komplo ile tutuklamaları yapan cemaattir! Gerçekten öylemidir?

  Bu işler gerçekten cemaatin yetiştirdiği ve kadrolara yerleştirdiği kişiler tarafından mı yapılmaktadır, öyleyse bu neyin hesaplaşmasıdır?

 Cemaate yolu düşmüş ve cemaatin içine girmiş insanlar için cemaat liderleri, Evliyaullah! Seviyesindedir. Zamanın en önde gelen İslam âlimidir. Müçtehittirler* Müceddittirler**…Nihayetinde, Bedi üz zamandırlar.***

 

Türkiye’de olup biten birçok olayın altında meşhur cemaat vardır şüphesi ve kanaati gittikçe yaygınlaşmakta, birçok kimse için kesin yargı niteliğine bürünmektedir. Bu tür komplo ve sindirme operasyonlarının, yukarıdan gelen emirler neticesinde gerçekleştirildiği kanaati hâsıldır. Bu durum gerçek ise komplo emirlerini verenler zamanımızın Mücedditleridir! Bu mantıkla yaklaşıldığı takdirde, gerçekleşen hadiseler zalimler için caizdir! Olayı gerçekleştirenler ve buna sevinenler açısından bir beis görülmemektedir.

 Oysa geçmişten günümüze kadar iyi bir inceleme yapılacak olursa, ( Anadolu’da) bu tür yöntemlere başvuran tek cemaat; Hassan Sabbah’ın kurduğu ve afyon ile uyuşturup, sahte cennetten bahçeler gezdirerek kandırdığı “Cennet Fedaileri” dir. Bunlar, afyonun tesiri ile yaptıkları eylem neticesinde, Cennete gideceklerine inanmaktadırlar. Sabbah’ın fedailerinde kâtl söz konusudur, burada ise beden olmasa bile, hürriyetler ve onurlar katledilmektedir. Her iki durumda da amaç cennete gitmektir.

 İslam dini her türlü komployu, iftirayı ve insanların onurunun linç edilmesine yönelik bütün davranışları şiddetle reddetmiş, bu tür davranışları yapanları “Ölü kardeşinin etini yemek” ile bir tutmuştur.

 

İslam dini “ben Müslüman’ım” diyen birisine karşı, kimsenin, hayır sen Tekfirsin**** deme hakkının olmadığını emretmiştir. Hazreti Peygamber bir Hadis-i Şerif’te, Müslüman kardeşine tekfir diyen için “şayet öyle değilse söz söyleyene döner” demektedir. Demek ki, ben Müslüman’ım diyenler için değilsin deme hakkına kimse sahip değildir.

 Bu komplo olaylarının arkasında, başta ABD ve İsrail’in olduğu düşüncesi de herkesin malumudur. Böyle bir işbirliği yapanlar için de, kesin hükümler ile Ayetler söz konusudur. Nisa suresi 144. Ayette; “Ey iman edenler, müminleri bırakıp da kâfirleri veli (dost) edinmeyin.” Demektedir.  Al-i İmran Suresi 28. Ayette ise “Müminler, müminleri bırakıp da kâfirleri veli edinmesinler. Kim böyle yaparsa Allah ile dostluğu kalmaz. Ancak onlardan korunma gayesiyle sakınma(nız) müstesnadır. Allah size kendisinden korkmanızı emrediyor ve dönüş Allah’a dır.” Buyrulmaktadır.

 İki durumu birleştirdiğimiz de Müslüman’ım diyen insanlara karşı Hıristiyan ve Yahudiler ile işbirliği yaprak zulüm etmek günahların en büyüğü olsa gerek.

 

Bu durumda, bu nasıl bir Âlimliktir, Evliyalıktır ki, İnsanların onuru ile şerefi ile oynamakta bir sakınca görülmemektedir.

 Bu tür olaylar açısından 2005 yılı ülkemizde bir milattır. Meşhur Özel Yetkili Savcılar ve Hâkimlerin icraata başladığı yıldır. O tarihten itibaren birçok masum insan ( Masumiyet karinesine göre) sebepsiz yere tutuklanmış, yılardır hapis yatmaktadır. Sağlığı el vermediği halde cezaevlerine doldurulmuş ve koma vaziyetinde tahliye edilmiştir. Vicdanlarda çok büyük yaralar açılmış, tedavisi mümkün olmayan psikolojik travmalara maruz kalmışlardır.

 Linçe tabii tutulan, yıllarca ülkesine canı pahasına hizmet etmiş, aylarca evlatlarından uzak kalmış, kurşun yemiş, kurşun atmış insanlar vardır. Bunun yanında, tabii olarak görevi kötüye kullananlarda vardır. İyi ile kötü aynı resmin içine montajlanarak imaj kirliliğine neden olunmuştur. Adı konulamamış bir örgüt ve lideri tespit edilememiş bir yapının içine vatanını seven ile sevmeyen, esrar içenle zemzem içen karıştırılıp ortaya bir şema atılmıştır.

 Gerçekten suçu olanları ayıklayarak meseleye yaklaşacak olursak, masumların hakkını koruma görevi kime aittir? Bu ülkede kötü şeyler oluyor, zulüm başladı, hukuk ayaklar altına alınmaktadır, kimsenin güvencesi kalmadı türünden feryatlarının ulaşacağı vicdan sahibi insanlar yok mu dur?

 Yukarıda örnek olarak verdiğim Ayetler bir şey ifade etmiyor ve illaki bunlar Müslüman değildir diye ısrar edenler varsa; İslam dini, İslam adına uygulanan zulmede rıza göstermemektedir. Savaş hukuku’nun en güzel örnekleri, İslam tarihinde vardır. Esirlere en güzel muamelenin uygulanmasını emreden din de İslam’dır.

 Gelelim gündemin en önemli konusuna. Hanefi Avcı yazdığı “Dün Devlet Bu Gün Cemaat” adlı kitabından dolayı mı tutuklandı, yoksa söylenildiği gibi zaten tutuklanacaktı ve o kitabı alelacele mi yazdı?

 Hanefi Avcı Emniyet içerisinde oldukça büyük bir üne sahip, başta “Susurluk” olmak üzere çeşitli konularda ön plana çıkmış, Cemaate de oldukça yakın bir emniyet müdürüdür. İstihbarat konusunda uzmanlık bakımından Türkiye’de 3-5 kişinden birisidir. Tutuklanmasına sebep olan olayların gerçek yüzü ileride ortaya çıkacaktır, ancak İstihbarat yetkililerin birçok muhbir kullandığını herkes bilir. Muhbirler ile olan diyalogundan yola çıkılarak bir örgütün üyesi gibi muameleye tabii tutulacak olursa, yapılan akıl almaz bir iftira ve akla hayale sığmayacak bir işkencedir. Aynı tarz soruşturmaları ve tutuklamaları Hrant Dink Cinayetinde Erhan Tuncel adındaki muhbiri kullananlara da yapmaları gerekmez miydi?

 Adamına göre bir hukuk ve soruşturma süreci, hukuksuzluk arşa vardı feryatlarını haklı çıkartmaktadır.

 Avcı’nın evi arandıktan sonra, son yıllarda yazıp çizdiklerinin tamamına yakını yalan, varsayım ve şüphelere dayanan malum medya, evde bulunan uzun namlulu ruhsatlı kalaşnikof silah ile devletin envanterinde bulunan sahte kimlikler ile iki tabancanın üzerine atladı, kaçak malzemelermiş gibi yayınlar yapıldı. Daha öncede ifade ettiğim gibi bu yaklaşım bir iftira değil midir?

 Yaşanılan olaylara bakıldığında malum medyanın tavrı; 68 Kuşağı sol gazeteler ve gazeteciler ile 28 Şubat dönemi Fadime Şahin Medyasını bile kıskandıracak psikolojik harekât düzeyine ulaşmıştır. Erzincan’daki İlhan Cihaner soruşturmasına bakıldığında, Hanefi Avcı soruşturmasına, Ergenekon soruşturmasına ve daha birçok soruşturmanın veriliş biçimine bakıldığında, yapılanların özellikle İslam adına yapılıyormuş gibi sunulması ve algılanması başlı başına zulmün kendisinden ibarettir. Hukukun tam manası ile işlediği sitemlerde kimse dokunulmaz değildir. Geçmişte bir takım insanlar dokunulmaz olarak görülüp, ona göre muamele yapılırken, günümüzde cemaat ve tarikat önde gelenleri ya da onlara yakın olan kişiler dokunulmaz olarak algılanılmaktadır.

 Kökleri dışarıda olan, bir çeşit soğuk savaş dönemi ve Demirperde soruşturmalarını andıran süreçte maalesef olayların duraksadığı an’lar “Lili Marlem” türküsünün çaldığı ona beşkala dan ibaret.

 Kanunlar ne kadar düzgün olursa olsun, yargıçların vicdanıdır “Adalet” dağıtan, Adaleti kirleten, ırzına geçen ise İslam adına yaptığını söylemektedir. Bu gün bunu yapanlar eninde sonunda Adalete tecavüzden yargılanıp gereken cezayı alacaktır.

 *Kur'an'ın sırlarını hakkıyla bilen, içtihat yapabilen, İslâmî ilimlerin bütün hükümlerinde otorite olan her fıkıh bilginidir

 **Dini tecdid eden, onu, zamanın anlayışına uygun şekilde yeniden yorumlayan zatlara denir.

 *** Zamanın en iyisi, en güzeli, mükemmel insanı demektir.

 **** Kâfir demektir.

Neler Söylendi?

DİĞER YAZILARI Hata bizim, günah bizim, suç bizim.. Korona virüs en çok cahilleri öldürüyor? MÜMTAZER TÜRKÖNE’YE GÜLELİM Mİ AĞLAYALIM MI? Kılıçdaroğlu'nu yakalım! MERAL AKŞENER VE “İYİ PARTİ ÇÖKÜŞ DESTANI” NIN SEBEPLERİ! MERAL AKŞENER'İN PARTİSİ BAŞARILI OLABİLİR Mİ? CUMHURBAŞKANI ÖLDÜRÜLSEYDİ ÜLKEYİ DEVLET BAHÇELİ YÖNETECEKTİ! EGEMEN GAZETESİ VE PARALELCİLİK! BİZE NE BİRİLERİNİN VEKİLLİK HAYALLERİNDEN-2! ORTADOĞU’NUN ÇIRAK AKTÖRÜ;TÜRKİYE! TÜRK SORUNU VE TÜRK MİLLETİNİN KÜRT MİLLİYETİNDEN ÜSTÜNLÜĞÜ! ŞİVANPERVERİN MEVLANA OLDUĞU YERDE APO PEYGAMBER OLUR! 19.00 - GAZZE: ON DAKİKA- 19.12- BEŞ ŞEHİT: BİR DAKİKA! GÖZÜN AYDIN EY MİLLET! BÖLÜNÜYORUZ… ABDULLAH ÖCALAN’DA MI GİZLİ TANIK? VUR PENÇE-İ ÂLÎ'DEKİ ŞEMŞÎR AŞKINA! (CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN!) İKİ ŞEHİT BİR ADEM YAVUZ! KARA GÜNÜN ARDINDAN! BENİ ANLAYAN ŞEMDİN SAKIK'A BENDEN SELAM OLSUN DEVLET BABA DUY BİZİ! ÖTÜKEN OPERASYONU MUHSİN YAZICIOĞLU SUİKASTİ İLE BAŞLADI FETHULLAH GÜLEN CEMAATİ NEYİ BAŞARDI? TASVİYE EDİLMEK İSTENEN MHP DEĞİL TÜRKİYE’DİR… SİVAS’IN SEÇİMİ-YETENEKSİZ VEKİLE KIRMIZI KART! ÜLKÜCÜLÜK VATANSEVERLERİN ORTAK ADIDIR Ülkücülüğün Adresi Neresidir? ALEVİ Mİ SİN, SÜNNİ Mİ? BU KİMİN DEĞİRMENİNE SU TAŞIR YUSUFİYELİ KARDEŞİM? DEVELET BAHÇELİNİN ÇAĞRISINA KAYITSIZ KALANLARI TARİH AFFETMEYECEKTİR. TERÖRLE MÜCADELEDEN MÜZAKEREYE GEÇİŞ… HALK OYLAMASININ KISA BİR DEĞERLENDİRMESİ OY DEĞİL SOY ÖNEMLİ SOY!