Turizm
Giriş Tarihi : 20-07-2014 09:18

PATAGONYA YOLCUSU KALMASIN LÜTFEN

İki Türk turizm şirketi, doğa ve fotoğraf meraklıları için, olağanüstü bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

PATAGONYA YOLCUSU KALMASIN LÜTFEN

Travel Tour ve Minka Tur adlı iki şirketin ortaklaşa yürüteceği projeye göre, dünyanın gizli cennetlerinden olan Patagonya'ya doğa ve keşif turları düzenlenecek. Biri 14, diğeri ise 25 günlük turlarda, Patagonya'da bulunan doğal güzelliklerle, çeşitli hayvanlara ilişkin yakın fotğraf çekem imkanı sağlanacak. 

Eylül ayında başlayacak ve her ay üç ayrı grup şeklinde gerçekleştirilecek olan turlar için, 14 günlük konsepte katılacak olanlardan 5799 euro, 25 günülk tura katılanlardan ise 9810 euro talep edilecek. 14 günülk turlarda, 7 yerel uçak ve 11 helikopter uçuşu ile 14 gün üç öğün yemek ve konaklama da dahil oluyor. 25 günülk turlar için ise, 11 yerel uçak, 17 helikopter uçuşu ile yemek ve konaklamalar dahil bulunuyor. 

Travel Tour ve Minka Tur  yetkilileri, Eylül ve Ekim ayı için toplam 144 talep aldıklarını, taleplerin içinde, başta işadamları olmak üzere çok ilginç kişilerin de bulunduğunu dile getirdi. 

Patagonya, Şili ve Arjantin'in güneyindeki bölgedir.

Arjantin'deki Rio Colorado ile Şili'deki Bio Bio nehirlerinin güneyi ile Magellan Boğazının kuzeyi arasında kalır.

Magellan Boğazının güneyindeki Ateş Toprakları da Patagonya'ya dahil edilebilir.

Ferdinand Magellan, ismini verdiği Magellan Boğazından geçerken bu topraklarda gördüğü guanako postlarına bürünmüş ve yüzleri boyalı yerlileri bir İspanyol öyküsündeki Patagon adlı bir canavara benzeterek bölgeye bu adı vermiştir. Bu arada bölge yerlilerinin, deniz savaşları sırasında, 14. asırda Avusturalya'dan kaçan göçebe Maoriler'den olduğu bilinmektedir. 

Patagonya çok az yerleşim olan bir bölgedir. Yerleşim ortama 2 kişi/km² dir. Bu sayı hatta Arjantin'in Santa Cruz eyaletinde 1 kişinin altına düşer.

Bariloche

Düz alanlarında, Pampas denilen bu yöreye özgü otluk steplerin hakimiyeti vardır. Arjantin tarafı And Dağları'nın engel teşkil etmesinden dolayı Şili tarafından daha kurak bir iklime sahiptir . 

Şili kesimi ise Valdivia Yağmur Ormanlarının etkisiyle oldukça yağmur çeker. 

Genel karakter olarak çok güçlü rüzgarlar eser. Kutuplardan sonraki yeryüzünün en büyük buzul alanları Şili kısmındadır.

Güneyinde yarı Antarktika ikliminin hüküm sürdüğü Ateş Toprakları (Tierra del Fuego) bulunur. Bölgenin karakteristik hayvanları guanako, bir tür deve kuşu olan nandu ve kondor sayılabilir. Ayrıca çok sayıda deniz kuşuna ve flamingoya ev sahipliği yapar.

Özellikle görülmeye değer yerleri Şili tarafındaki Torres del Paine milli parkı ile Arjantin tarafındaki Perito Moreno Buzulu'dur.

Turizm, özellikle Şili için son yıllarda ana gelir kaynağı olmuştur. 2003 yılında 80.000 turistten fazlasını tek başına Torres del Paine Milli Park'ı çekmiştir. Patagonya yoğunlukla Kasım-Şubat ayları olan yaz aylarında turist çeker.

AdminAdmin