Bölgesel
Giriş Tarihi : 28-07-2013 11:13

GELİBOLU ' D A YİNE CİĞERLERİMİZ YANIYOR

........

GELİBOLU ' D A YİNE CİĞERLERİMİZ YANIYOR

Çanakkale'nin tarihi geçmişi ile ünlü Gelibolu İlçesi’ne 20 kilometre uzaklıktaki Ilgar Deresi yakınlarında bulunan ormanlık alanda yangın çıktı ve yangın kısa sürede çok geniş bir alana yayıldı.

BALKAN HABER AJANSI Gelibolu ve Saros Bölge Temsilciliği'ne bağlı on ayrı muhabirin izlediği yangının, zaman zaman şiddetini arttırdığı da kaydedildi.

Şiddetli rüzgar nedeniyle yayılan alevlerin oluşturduğu duman şehir merkezine kadar ulaştı.

Yangın, Gelibolu İlçesi Ilgar Deresi yakınlarındaki ormanlık alanda saat 12.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle başladı.

Şiddetli rüzgarın da etkili olduğu bölgede yangın hızla yayıldı. Yangında oluşan yoğun kara duman, rüzgar nedeniyle kent merkezine kadar geldi. BALKAN HABER AJANSI'ndan Serpil Er'in edindiği bilgilere göre söz konusu duman nedeniyle bazı kişiler sağlık merkezlerine başvurdu, ancak başvuur yapan kişlerde ciddi bir rhatsızlık olmadğı ifade edildi. Gelibolu Tarihi Milli Park sınırına yakın bir alanda başlayan yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.

Yangına Tekirdağ, Edirne, Keşan’ın da aralarında bulunduğu çevre il ve ilçelerden çok sayıda arazöz ile belediyelere bağlı itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

Takviye güçler de bölgeye gönderiliyor. Ayrıca yine çevre il ve ilçelerde konuşlu 6 helikopter ile bir amfibi uçak bölgeye sevk edildi. Havadan ve karadan yoğun bir çalışma yapılmasına rağmen, adeta mermi gibi patlayan kozalaklar yangın alanının genişlemesine neden oluyor. İlk başladığı sırada ters yönde ilerleyen yangın, rüzgarın yön değiştirmesi nedeniyle Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park’a doğru ilerlemeye başladı. Kuvvetli rüzgar söndürme çalışmalarını da olumsuz yönde etkiliyor. Bu arada, Yunanistan'ın Semadierk Adası'ndan da bir adet söndürme uçağının, söndürme çalışmalarına katılmak için başvuru yaptığı da ifade ediliyor...

BALKAN HABER AJANSI / ÇANAKKALE
 

AdminAdmin