Bölgesel
Giriş Tarihi : 27-07-2013 04:20

MEDYAEVİ SANSÜRÜNE ÇAGAY ' DAN DA TEPKİ VAR

........

MEDYAEVİ SANSÜRÜNE ÇAGAY ' DAN DA TEPKİ VAR

Deterjan markası Fairy'nin, 'Türkiye'nin Köfteleri' adlı kitap tantım toplantısı öncesi ve sonrasında, toplantıyı organize eden halkla ilişkiler şirketi mensuplarının, bazı gazetecilere uyguladığı sansürün yankıları sürerken, sivil toplum örgütlerinden de tepkiler gelmeye devam ediyor.

Bu tepkilerden biri de, Çağdaş Gazeteciler ve Aydınlar Birilği'nden geldi.

Kısa adı ÇAGAY olan ve merkezi Ankara'da bulunan Çağdaş Gazeteciler ve Aydınlar Birilği'nden yapılan açıklamada, olayın çok yönlü araştırıldığı ve konunun tamamen 'Haber Alma ve Yayma Hürriyeti'nin Kısıtlanması' çerçevesinde değerlendirilebilineceğine dikkat çekildi.

Açıklamanın detayları şöyle:

'Çağdaş Gazeteciler ve Aydınlar Birliği olarak, bugüne kadar, basına karşı gerek siyasilerden, gerekse kolluk kuvvetlerinden gelen sansüre karşı, tüm haklarımızı kullanmış, tepkimizi vermiştik. Ancak bu kez, ilginç bir noktadayız, zira, kendileri de çoğunlukla İletişim Fakültesi mezunu olan halkla ilişkiler ajansı çalışanları, meslektaşlarına karşı sansür uygulamışlar, onunla da kalmamış, onlara karşı çok çirkin muamelede bulunmuşlardır. Bilgi bize aktarıldığında, bizzat toplantı salonuna alınan ve özellikle yiyecek-içecek sektöründeki yayın organlarında görevli bazı meslektaşlarımıza, bize aktarılan hususların abartılı olup olmadığı konusu sorgulanmış,  ancak Medyaevi Halkla İlişkiler adlı şirket çalıanlarının, iddia edilen çirkin hal ve davranışların çok daha fazlasını sergileikleri büyük bir üzüntü ile öğrenilmiştir.  Birlik olarak, haer ajanslarının haber alma hürriyetini engellemenin, kutsal iftar sofrasında oturan bir gazeteciyi aşağılarcasına önünde tabak ve suyu almanın, halkla ilikiler bilminin hangi maddesi a da insanlığın hangi sıfatı ile bağdaştığını anlamak mümkün değildir. Şu iyi bilinmelidir ki, basın hürdür, asla  ve asla sansür edilemez. Basının sansür edilme şartları, ancak 'Devletin varlığı ve bağmısızlığı tehlikeye düşebileceği' durumlarda yasa ile belirlenmiştir. Şimdi, Medyaevi çalışanlarına soruyoruz, gazetcileri liste ile ayırarak, sansür koymak için, hangi vatani tehdidi sizdiniz? Halkla İlişikiler'in en temelolgusu insan sevgisi nerede kaldı? Yoksa siz bunlardan bi haber, hasbel kader mantar gibi biten sektör çalışanları kervanındakilerden misniz? Meslektaşlarınıza karşı sergilediğiniz bu tutumu kesin bir dille kınıyor, Fairy gibi bir markanın ve 'Mutlu Mutfaklar' gibi harikulade projelerinin adının, bir daha 'Mutsuz Sansür Edilmiş  Basın' ile birlikte anılmamasını canı gönülden diliyoruz...'


NET HABER / ANKARA

 


 

AdminAdmin