Gündem
Giriş Tarihi : 29-06-2013 06:51

PKK’DAN GÜLEN’E SERT AÇIKLAMA

"Fethullah Gülen ile ajanlık düzeyindeki..."

PKK’DAN GÜLEN’E SERT AÇIKLAMA

PKK liderlerinden Cemil Bayık, PKK'ya yakın Fırat Haber Ajansı'na Suriye'de yaşanan olayları merkez alarak açıklamalar yaptı. “Bugün ABD, Avrupa, Rusya, Çin farklı biçimde de olsa Kürtlerin üçüncü çizgisine gelmişlerdir. Ne Esad rejimi ne işbirlikçi İslam’a dayalı bir siyasal ve sosyal yaşam" diyen Bayık Fethullah Gülen ve AKP için şu ağır ifadeleri kullandı:

"Kuşkusuz Ortadoğu’nun diğer alanlarında yine işbirlikçi siyasal İslam’a dayalı bölgeye hâkim olma politikalarını sürdüreceklerdir. Zaten AKP ve Fetullah Gülen gerçeğinde görüldüğü gibi, Türkiye’de de böyle bir işbirlikçi siyasal İslamcı kesimin belirli düzeyde güç olmasını kendi çıkarlarına görmektedirler. Belki Türkiye’de işbirlikçi siyasal İslam’ın Türkiye’ye tümden hâkim olmasını istemiyorlar; bu konuda Türkiye’de işbirlikçi siyasal İslam’ı dengeleyecek siyasal akımların varlığını da gerekli görüyorlar, ama gerektiğinde kullanacakları bir işbirlikçi siyasal İslamcı kesimin varlığını da kendileri açısından gerekli görüyorlar. Fetullah Gülen ile ajanlık düzeyindeki sıkı ilişkilerini de bu çerçevede değerlendirmek gerekir. Yine AKP içindeki etkilerini bu çerçevede değerlendirmek gerekmektedir."

GEZİ PARKI OLAYI

Bayık, Gezi Parkı olaylarını ise şöyle değerlendirdi: "İstanbul’da bir parkta kesilen ağaçlar sonrası gelişen direniş sürecinde görülmüştür ki, ABD ve Avrupa siyasal İslam’ın hegemon olduğu bir Türkiye’yi de istememektedir. Bu nedenle siyasal İslamcı hegemonyanın oluşmayacağı siyasal dengeleri önemli görmektedir. Bunun sonucu da Gezi Parkı süresince AKP iktidarına ciddi eleştiriler getirmişlerdir. Bu eleştiriler aslında nasıl bir Türkiye istediklerinin ortaya konulmasıdır. ABD ve Avrupa’ya göre siyasal İslamcılar Türkiye’de bir güç olmalı, gerektiğinde onları kullanabilmeli, ancak hegemonik iktidar haline gelmemelidirler. İstanbul’dan başlayan ve Türkiye’ye yayılan direnişler sürecinde ABD’nin ortaya koyduğu tutumu böyle değerlendirmek yanlış olmayacaktır. Kuşkusuz bundan Gezi Parkı direnişinin demokratik ve özgürlükçü olmadığı gibi bir anlam çıkmaz. Sadece demokratik ve özgürlükçü bu direnişten kendine göre bir yararlanma tutumu gösterdikleri söylenebilir. Yoksa Gezi Parkı direnişin ortaya çıkardığı duygu ve düşünceyi de kendileri açısından tehlikeli görmektedirler."

 

AdminAdmin