Sivas
Giriş Tarihi : 03-06-2013 11:14

ARACINA EL KONULAN ÜNSAL'DAN ARİF SAĞ TEPKİSİ

Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fikret Ünsal'a ait otomobile sanatçı Arif Sağ'ın açtığı tazminat davası kapsamında icra nedeniyle el konuldu.

ARACINA EL KONULAN ÜNSAL'DAN ARİF SAĞ TEPKİSİ

Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fikret Ünsal, 2004 yılında katıldığı bir televizyon programında yaptığı değerlendirmede 2 Temmuz 1993 tarihinde 37 kişinin öldüğü Sivas Olayları'nda Madımak Oteli'nde bulunanlar arasında yer alan sanatçı Arif Sağ'ı suçladı. Ünsal, o tarihte otelde ölenlerin bazılarının Arif Sağ'ın tabancasından çıkan kurşunlarla öldüğünü iddia etti.

 

Bu iddialar üzerinde Arif Sağ tarafından Ünsal aleyhine ceza ve tazminat davaları açıldı. Bu kapsamda İstanbul 5'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 29 Mayıs 2008'de verdiği ve Yargıtay tarafından kesinleşen tazminat kararı kapsamında İstanbul Bakırköy 9'uncu İcra Dairesi'nin isteği doğrultusunda Fikret Ünsal'ın şahsi otomobiline el konuldu. 31 Mayıs'ta Sivas-Ankara karayolu üzerinde seyir halinde olan Ünsal'ın aracı Bölge Trafik Müdürlüğü önünde ekiplerce durduruldu. Ardından mahkeme kararı gerekçe gösterilerek araca el konuldu.

 

Olayın ardından bugün basın toplantısı düzenleyen Ünsal, Sivas Olayları'nın meydana geldiği gün BBP'liler tarafından kurtarılan ve polislerce Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Sağ'ın silahına burada el konulduğu ancak incelenmeden sonra iade edildiğini iddia etti. Kendisinin de bu silahın şüpheli olduğunu ve incelenmesi gerektiğini dile geterdiğini belirten Ünsal, şöyle dedi:

 

"Kamu vicdanında şüpheli durumundaki Arif Sağ hiç bir şekilde silahını teslim etmedi. Silahına el koyduramadığımız Arif Sağ geçen hafta cuma akşamı o bizim şahsi otomobilimize el koydurdu. Bu gerçekten adalet açısından son derece acı. Benim aracıma el koyma kararını veren adalet Arif Sağ'ın aracına neden el koyma kararı veremiyor anlamış değilim."

AdminAdmin