Sivas
Giriş Tarihi : 07-03-2013 16:53

“CENNET ANALARIN AYAKLARI ALTINDADIR”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Sivas İl Başkanı Aytekin Kulmaç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

“CENNET ANALARIN AYAKLARI ALTINDADIR”

Kulmaç, mesajında, geçmişte kadının bir meta olarak görüldüğüne değindi. Türklerin diğer birçok milletin aksine kadına sosyal hayatta hak ettiği yeri verdiğini vurgulayan Kulmaç, "Türkler, çocuklarına analık yapan vefakar eşlerine karşı derin bir sevgi ve saygı beslemişlerdir. Kadını sosyal hayattan dışlamamışlardır. Hayatın hemen her safhasında erkek kadar hak ve sorumluluk sahibidir. İslamiyet sonrası ise 'Cennet anaların ayakları altındadır' anlayışıyla imtihan alemi bu dünyanın mükafatı olarak vaat edilen cennet, kadının ayakları altına konulmak suretiyle kadın en mutena mevki almıştır" ifadelerini kullandı.

 

Türk milletinin, kadına gerçek değerini veren belli başlı milletlerden biri olduğunu belirten Kulmaç, şunları kaydetti:

 

"Bugün memlekette kadına karşı yanlış bir hava esiyor. ya onun hukuku hiç tanınmıyor yahut da feminizm teranesi altında ona fevkalade itibar ediliyor, adeta imtiyazlı bir sınıf muamelesi gösteriliyor. Bize göre asıl olan, kökleri dışarıda olan her iki duruma da itibar etmemektir. Kendi has kültürümüzde kadına verilen izzet ve itibar kafidir. Gerek kadının bir meta olarak görülüp sömürülmesi gerekse de feminizm adı altında kadına imtiyazlı sınıf muamelesi yapılması, kadını manevi sukuta götürür."

AdminAdmin