Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 27-02-2013 18:41

HOCALI KATLİAMI UNUTULMADI

26 Şubat 1992 yılında Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki, Hocalı kasabasında yaşanan ve Azeri sivillerin Ermenistan'a bağlı kuvvetler tarafından toplu şekilde katledilmesi, üniversite öğrencileri tarafından unutulmadı.

HOCALI KATLİAMI UNUTULMADI

Türk Dünyası Birlik Platformu ve Cumhuriyet Üniversitesi’nde okuyan bir grup öğrencinin organize ettiği oturma eylemi ve basın açıklamasında konuşma yapan Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü 3.sınıf öğrencisi Mustafa Yüzer,  21 yıl önce gerçekleştirilen soykırımı unutmadıklarını söyledi.      

Gerçekleştirilen katliamın bilançosunun oldukça ağır olduğunun altını çizen Yüzer, “Bu talihsiz olayda 36’ü çocuk, 106’sı kadın, 70’i yaşlı, tam 613 kişi işkence edilerek hayatını kaybetti, 487 kişi de sakat bırakıldı. 1275 kişi ise yine çocuk, kadın, ihtiyar, genç ayrımı yapmaksızın esir alınarak, akıl almaz işkencelere, insanlık dışı uygulamalara maruz bırakılmıştır. Bugün hala 155 kişinin akıbeti bilinmemektedir. Uluslar arası toplumun gözleri önünde gerçekleştirilen bu soykırımda katledilen halkın tek suçu Azerbaycan Türkü ve Türk olmalarıdır” şeklinde konuştu.      

Azerbaycan ve Türkiye’nin tek millet iki devlet olduğunun altını çizen Yüzen, Türkiye’de bulunan vatandaşları da komşu ülke Azerbaycan’da yaşanan bu olayı unutturulmaması gerektiğini ve Karabağ’a Azerbaycan bayrağını tekrar dikeceklerini söyledi.

AdminAdmin