Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 14-01-2013 11:20

FARUK KOCACIK’IN İLK İCRAATI YARGI ÖNÜNDE !

Kimseyi Ötekileştirmeyeceği, Liyakat ve çalışma barışının sağlanmasına Özen göstereceği iddiasıyla göreve gelen Rektör Prof.Dr.Faruk Kocacık İlk İcraat olarak DÖKMETAŞ Yönetimi tarafından İdari Personel için Açılan (ve ÖSYM tarafından Yapılacak olan) Görevde Yükselme Sınavının İptal etmek olmuştu.

FARUK KOCACIK’IN İLK İCRAATI YARGI ÖNÜNDE !

Kimseyi Ötekileştirmeyeceği, Liyakat ve çalışma barışının sağlanmasına özen göstereceği iddiasıyla göreve gelen Rektör Prof.Dr.Faruk Kocacık ilk icraat olarak DÖKMETAŞ Yönetimi tarafından İdari Personel için Açılan (ve ÖSYM tarafından Yapılacak olan) Görevde Yükselme Sınavının İptal etmek olmuştu.

 

Bu durum daha önceki “Görevde Yükselme Sınavını Kazandıkları” halde (DÖKMETAŞ yönetimi tarafından) Şef ve Şube Müdürlüğüne Atamaları yapılmayan İdari Personel tarafından olumlu karşılanmış ve yıllardır süren Mağduriyetlerine son verileceği beklentisini doğurmuştu.

 

Ancak çok kısa bir süre sonra yalnızca 3 Şube Müdürünün ataması yapılması ve boş kadro olmasına rağmen Şeflerin atanmasının yapılmaması, onlar için yeni bir sınav yapılacağı (ve bu sınavın da ÖSYM tarafından yapılmayacak oluşu) Atama Beklentisi İçerisindeki personel üzerinde Tam bir Şok etkisi yarattı.  

  

Bu duruma sessiz kalmak istemeyen Z.K ve E.K tarafından Sivas İdare Mahkemesine, “Sınavı kazandıkları halde yıllardır ataması yapılmayanların bulunduğu” gerekçesi ile açılmış sınav iptal edildiği halde, 3 Şube müdürünün atanmasının yapılıp, atama bekleyen “Diğer Şube müdürleri ve Şeflerin de atamalarının yapılmamasının “Anayasanın 10.maddesinde belirtilen Eşitlik ilkesine aykırı olduğu Gerekçesi ile Yürütmeyi Durdurma İstemi İle dava açıldı. Mahkeme yazısı Aralık ayında kuruma tebliği edilerek kurumdan (30 gün içinde) savunma istendi.

 

Mahkemece cevabı aranacak sorular :

 

1-      Neden Görevde Yükselme Sınavını Kazananlardan yalnızca 3 Kişinin Atamasını yaptınız? (Bu ayrımcılık, ötekileştirme, adam ayırma ve kayırma değil mi?)

 

2-      Sınav kazanan Şube Müdürlerini Atadığınız halde ve elinizde (en az  11 tane ) boş şef kadrosu  kadro bulunmasına rağmen, Aynı sınavı Kazanan Şeflerin atamasını neden yapmadınız?

 

3-     Neden ÖSYM tarafından yapılacak sınavı iptal edip, sınavı Üniversite yönetiminin belirleyeceği Bir başka kuruma yaptırıyorsunuz?(Bu durumda yapılacak sınav şaibeli olmayacak mı?

 

Kimseyi Ötekileştirmeyeceğim, Liyakat ve çalışma barışının sağlanmasına Özen göstereceğim”  iddiasıyla göreve gelen Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık bakalım adalet önünde ki ilk sınavında ne yapacak?

 

AdminAdmin