Sivas
Giriş Tarihi : 07-01-2013 18:09

“SİVAS MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ TARAFSIZLIĞINI YİTİRMİŞTİR”

Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Muzaffer Karadağ; “Milli eğitim müdürünün 'ben her şeyin iyisini bilirim' tavrı ‘ben bakanın adamıyım' tavrı Sivas'ta eğitimi sekteye uğratmaktadır.

“SİVAS MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ TARAFSIZLIĞINI YİTİRMİŞTİR”

Müdürün, istişareden, ortak akıldan, birleştirici, bütünleştirici anlayışlardan uzak çağdışı anlayışı eğitim ve öğretimi zafiyete uğratmaktadır. Sivas'ın üçte iki eğitim çalışanını yok saymıştır. Biz de buradan sesleniyoruz. Biz de seni tanımıyoruz. Sen ne zaman Sivas'ın, tüm eğitim çalışanlarının müdürü olacaksın?” dedi.

 

Türkiye Kamu-Sen Sivas İl Temsilcisi, Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Muzaffer Karadağ, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve Sivas Valiliği'ne yönelik sert eleştirilerde bulundu.

 Karadağ, Milli Eğitim Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen şube müdürlüğü atamalarını, ‘hiçbir liyakati, kariyeri, meziyeti, adaleti esas olmayan ve malum bir gruba hizmet eden atamalar' olarak niteledi.

 

 Bu atamaların iptali için mücadele edeceklerini söyleyen Karadağ; “Biz Türk Eğitim-Sen Sivas Şubesi olarak; hukuk içinde kalarak adaletsiz, haksız uygulamayla mücadele edeceğiz. Bunların iptali için valiliğe yazımızı yazdık. Genel merkezimiz bu atamaların iptali için yargıya başvuracaktır” dedi.

 

 Karadağ, İl Milli Eğitim Müdürü'nü hedef alan iddialarla, Sivas Valiliği ve AK Parti İl Teşkilatı'na da seslendi.

 

“BAKANLIK BİLE KABUL ETTİ”

 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni şube müdürlüğü kadroları ile ilgili yayımladığı genelgeyi, geri çekerek bunun bir hata olduğunu kabul ettiğini savunan, Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ise atamaları gerçekleştirdiğini iddia eden Karadağ, duruma tepki gösterdi.

Karadağ, “Milli Eğitim Bakanlığı yapmakta olduğu yeniden yapılandırma çerçevesinde illere yeni şube müdürlüğü kadroları ihdas etmiştir. Açılan bu yeni şube müdürlüğü kadrolarına atama yapılması içinde Milli Eğitim Bakanlığı 2012/44 sayılı genelge yayınlamıştır.

 

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezimiz, Milli Eğitim Bakanlığının bu genelgesine, bu genelgeye dayanarak hiçbir liyakat, hiçbir kariyeri esas almayan bu atama şeklinde dava açtı. Bunun üzerine. Milli Eğitim Bakanlığı geçen hafta bu genelgeyi yürürlükten kaldırmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı da muğlâk olan hiçbir liyakat ve kariyeri sınav sonucunu esas almayan şube müdürlüğü atamasının bir hata olduğunu bu genelgeyi geri çekerek kabul etmiştir.

 

Peki, Milli Eğitim Bakanlığı bu atamaların yanlışlığını Türk Eğitim-Sen'in mücadeleleriyle kabul etmişken Sivas'ta ne yapıldı? Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü yeni ihdas edilen şube müdürlüğü kadrolarına altı yeni isimin görevlendirmesini yapmıştır. Sivas Milli Eğitim Müdürlüğüne altı tane yeni şube müdürlüğü ataması yapılmıştır.

 

Türk Eğitim-Sen genel merkezimizin dava açtığı 2012/44 sayılı atama genelgesi iptal edilerek geri çekilmişken Milli Eğitim Müdürlüğü Sivas'ta yapılan şube müdürlüğü atamalarında çok açık bir şekilde hata yapmıştır. Çünkü ilgili genelge geri çekilmiştir.

 Yapılan atamalarda hiçbir sınav sonucuna, liyakate, kariyere önem verilmemiştir.

 Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü bu altı atamayla ortaya bir beyanda bulunmuş, ortaya bir tavır koymuştur” dedi.

 

“SEN KÜÇÜK BİR ZÜMRENİN Mİ? MÜDÜRÜSÜN?”

 

Sivas İl Milli Eğitim Müdürüne yönelik ağır eleştirilerde bulunan Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Muzaffer Karadağ, il Milli Eğitim Müdürünün ortaya koyduğu irade ile tarafsızlığını yitirdiğini savundu.

 

Karadağ, sorularla dolu sözlerini şu şekilde sürdürdü:

 

“Atanan bu altı yeni şube müdürlerinin hepsi niçin aynı sendika üyelerinden seçilmiştir?

Bu atamalarda hangi liyakati hangi kariyeri, hangi meziyeti esas aldın?

 

Sivas Milli Eğitim Müdürü olarak altı şube müdürünü aynı guruptan seçerek Sivas'ta diğer sendikaları tanımıyor musun? Sen, malum bir sendikanın müdürü mü olduğunu zannediyorsun? Sen, Sivas Milli Eğitimine mi malum sendikaya mı hizmet etmektesin?

 

Sen TC devletinin Büyük Türk milletinin müdürü müsün? Yâda küçük bir zümrenin mi müdürüsün? Sen bu atamalarınla Sivas'ta ki eğitim çalışanlarının yaklaşık üçte birine hitap edip, hizmet ederek Sivas'taki eğitim çalışanların asıl büyük çoğunluğu olan yaklaşık üçte iki altı bin eğitim çalışanını yok mu sayıyorsun? Yaklaşık üç bin eğitim çalışanı gruba azınlığa hizmet ederken kalan yaklaşık altı bin eğitim çalışanının müdürü nasıl olacaksın? Ortaya koyduğun bu iradeyle tarafsızlığını yitirdiğinin farkında mısın? Sen Sivas'ın Milli Eğitim müdürü müsün? Küçük bir azınlığın malum bir sendikanın müdürü müsün?

 

Sivas Milli Eğitim Müdürlüğünü küçük bir grubun emrine mi verdin? Milli eğitim müdürlüğünü kiraya mı verdin de haberimiz yok? Cumartesi-Pazar günleri kapalı kapılar ardında kimlerle niçin görüşüyorsunuz? Çok açık bir şekilde tarafsızlığını yitirdiğin için istifa etmeyi düşünüyor musun?”

 

“VİCDANINIZ RAHAT MI?”

 

Göreve yeni atanan şube müdürlerine de seslenen Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Muzaffer Karadağ 'vicdanınız rahat mı?' dedi.

 

Karadağ; “Aynı zihniyet sizden önce onlarca adamı Milli Eğitimde kullandı kullandı işleri bitince kaldırdı attı. Şimdi sizleri kullanmaya başlayacaklar sizi de limon gibi sıkıp kaldırıp atacaklar. Sizden önce görev yapanlar şimdi neredeler?

 

 Hiçbir liyakati, kariyeri, adaleti esas olmayan bu atamaları kabul etmekle, vicdanınız rahat mı? Bu adaletsizliğe asıl sizin karşı çıkmanız gerekmez miydi? Hani Hadis-i Şerifte olduğu gibi "kendimiz için istediğimizi, başkaları için de isteyecektik?''  Yoksa düşüncelerinizde makam mevki için değişiklik mi oldu?"

 

“NİÇİN İMZALADINIZ”

 

Sivas Valiliği ve AK Parti İl Teşkilatı'na seslenen Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Muzaffer Karadağ, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

 

“Sivas Valiliğine sesleniyorum; Hiçbir liyakati kariyeri, meziyeti, adaleti esas olmayan malum bir gruba hizmet eden atamaları niçin imzaladınız? Atanan bu arkadaşlarda hangi liyakati, hangi üstün başarıyı, hangi çabayı, hangi projeyi gördünüz de bu adaletsizliğe ortak oldunuz? Bu adaletsizliğe sizde ortak olmuyor musunuz?

 

Buradan iktidarın il başkanına, teşkilatına sesleniyorum; Bu adaletsiz atamalara niçin sessiz kalıyorsunuz? Eğer sadece bu grup size oy verseydi Sivas'tan %70'lerde oy alabilir miydiniz? Bizim üyemiz olup size oy veren binlerce arkadaşımıza bu durumu nasıl açıklayacaksınız? Seçimlerden sonra ünlü ikinci balkon konuşmasında Sayın Başbakan: “Bize oy vermeyen %50 vatandaşımızın hak ve hukukunu korumakta bizim boynumuzun borcudur “derken yapılan bu altı atamada toplum bir bütün olarak değil bir gruba hizmet edilmiştir. Siz il teşkilatı olarak Başbakanın düşüncelerine aykırımı düşünüyorsunuz?

 

İl teşkilatı olarak Milli Eğitim müdürünün ilimizdeki eğitim, öğretimi sekteye uğratacak, eğitim çalışanlarını bölecek bu uygulamalara niçin dur demiyorsunuz?

 

Yine buradan muhalefet partisi il başkanlarına sesleniyorum; Milli Eğitim müdürünün yanlış uygulamaları sadece eğitim çalışanlarını değil tüm Sivas'ı ilgilendirmektedir. Yapılan yanlışlar başarısızlık olarak çocuklarınıza, öğrencilerinize geri dönecektir. Bunlara dur demeyi, kamuoyu önünde sormayı düşünüyor musunuz?"

 

"NE ZAMAN SİVAS'IN MÜDÜRÜ OLACAKSIN?"

 

Sivas İl Milli Eğitim Müdürü'nün kentteki eğitim çalışanlarını bölerek üçte birine hizmet ederek diğer eğitim çalışanlarını ötekileştirdiğini ileri süren Karadağ, İl Milli Eğitim Müdürünün verdiği hiçbir sözü tutmadığını iddia etti.

 

Karadağ, iddialarını şu şekilde sürdürdü:

 

"Sivas Milli Eğitim Müdürü göreve başladıktan sonra bir yıldır uygulamalarını hep yakından takip ettik. Geldiğinde adaleti, tarafsız olma, liyakate, kariyere, istişareye, ortak akıla önem vereceğine dair sözlerinin hiç birisini tutmamıştır.

 

Okulların 4+4+4ten dolayı yapılan dönüşüm toplantılarının hiçbirine eğitim sendikalarını davet etmemiştir. Eğitim danışma toplantılarında eğitim sendikalarının görüşü alınmamıştır Okullar hayat olsun çalışma toplantılarına hiçbir eğitim sendikası davet edilmemiştir.

 

Hayat boyu öğrenme toplantılarının hiçbirine hiçbir eğitim sendikası çağrılmamıştır Milli eğitim müdürünün "ben her şeyin iyisini bilirim" tavrı "ben bakanın adamıyım" tavrı Sivas'ta eğitimi sekteye uğratmaktadır. Müdürün, istişareden, ortak akıldan, birleştirici, bütünleştirici anlayışlardan uzak çağdışı anlayışı eğitim ve öğretimi zafiyete uğratmaktadır.

 

Sivas'ın üçte iki eğitim çalışanını yok saymıştır. Biz de buradan sesleniyoruz. Biz de seni tanımıyoruz. Sen ne zaman Sivas'ın tüm eğitim çalışanlarının müdürü olacaksın?

 

Eğer sendikacılık yapmak istiyorsan, öyle bir hevesin varsa Türkiye Cumhuriyeti devletinin, Türk milletinin müdürlük makamı ve unvanını, heveslerine, adaletsizliklerine alet etme. İstifa et geç karşımıza sana sendikacılığı öğretelim"

AdminAdmin