Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 17-12-2012 10:48

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SORUN VE TALEPLERİ TBMM’DE

Türk Sağlık-Sen, Bütçe görüşmeleri sürecinde Sağlık Çalışanlarının Döner Sermayelerinin Emekliliğe Yansıması, sabit ek ödemelerden vergi kesilmemesi ve Kamu hastane Birlikleri ile ilgili sorun ve taleplerini TBMM'de Siyasi Partilere iletti.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SORUN VE TALEPLERİ TBMM’DE

Genel Başkan Önder Kahveci ve Genel Başkan Yardımcıları, Abdurrahman Uysal, İsmail Türk ve Leyla Polat ile birlikte Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu adına Sağlık Bakanlığı Eski Müsteşarı, Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar'ı ziyaret etti. Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan ile görüşüldü. Yapılan görüşmede Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi  ve Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı'da yer aldı. Milliyetçi Hareket Partisi'nden Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ile görüşmeler gerçekleştirildi.

Genel Başkan Önder Kahveci yapılan görüşmelerde;

  • Döner sermayelerin emekliliğe, yansıtılması,
  • Döner sermayelerden gelir vergisi alınmaması,
  • Döner sermayelerdeki adaletsizliklerin giderilmesi ve
  • Kamu Hastane Birlikleri ile ortaya çıkan çalışan mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik düzenleme yapılmasını talep etti.

Genel Başkan Önder Kahveci döner sermayelerin emekliliğe yansıtılmaması nedeniyle sağlık çalışanlarının emeklilikte geçim sıkıntısı yaşadığına dikkat çekti. Kamuda hiçbir kurumda ek ödemelerden gelir vergisi alınmazken, sağlık çalışanlarının gelir vergisi alınmasının büyük bir haksızlık olduğuna dikkat çekti. Genel Başkanımız ayrıca araştırmacı kadrolarına atananların mali ve özlük haklarındaki kayıplarında telafi edilmesi gerektiğini iletti. Bu sorunların çözümü için bir an önce yasal düzenleme yapılmasını talep etti.

 Adalet ve Kalkınma Partisi Görüşmesi

 

Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu adına Sağlık Bakanlığı Eski Müsteşarı, Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ile ilgili kapsayıcı bir çalışma yapılması gerektiğini belirtti. Türk Sağlık-Sen'in bu konudaki önerisinin güzel bir öneri olduğunu ifade etti. Bu konuda çalışma yapılabileceğini belirtti. Sağlık çalışanlarının uğradığı vergi haksızlığı ile ilgilide bir çalışmanın yapılması gerektiğini kamudaki bu ayrımcılığa dikkat çekerek çözüm talep edileceğini belirtti. Ünüvar ayrıca araştırmacı kadrolarına atananların mağduriyetleri hakkında Sağlık Bakanlığı ile görüşeceğini söyledi

 Cumhuriyet Halk Partisi Görüşmesi

 

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Emine  Ülker Tarhan sağlık çalışanlarının sorunlarına vakıf olduklarını kaydederek bu konuda yasa teklifi hazırlayabileceklerini ve sorunları gündeme getirecekleri kaydetti.

 Milliyetçi Hareket Partisi Görüşmesi

 

Milliyetçi Hareket Partisi'nden Grup Başkanvekili Mehmet Şandır'da bu sorunların çok önemli olduğunu belirterek, çalışırken belli bir ücret aldıktan sonra emekli olunca ücretlerin çok düşmesi nedeniyle perişan olmalarının kabul edilemez olduğunu belirtti. Bunun düzeltilmesi için çalışacaklarını kaydetti.

 

AdminAdmin