Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 24-08-2012 18:24

ÜNİVERSİTE HASTANELERİNE SAHİP ÇIKILMALI

Türk Sağlık-Sen üniversite hastanelerinin sorunları ile yakından ilgilenmeye devam ediyor.

ÜNİVERSİTE HASTANELERİNE SAHİP ÇIKILMALI

 

 

Son olarak Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Şirin,  Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ile yeni göreve atanan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz'ı ziyaret etti.

 

 

Ziyarete Sivas Şube Başkanı Hamza Binici ile Şube başkan yardımcıları Mehmet Çiçek, Meltem Güner, Murat Vural ve C.Ü.T.F hastane baş temsilcisi Nezahat Demirkaya katıldı.

 

 

Ziyarette sendika olarak üniversite hastanelerinin ve çalışanlarının yaşadıkları sorunlarla yakından ilgilendiklerini ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Hasan Şirin “ Üniversite hastanelerimiz Türkiye için çok önemli birer kıymettirler. Sivas içinde Tıp Fakültesi Hastanesi çok önemlidir.

 

 

Bugün Türkiye’de ne yazık ki Üniversite hastanelerimize yeterli destek verilmediğinden, Genel bütçeden pay aktarılmadığından dolayı ekonomik sıkıntılar yaşanıyor. Bunların sonuçlarında üniversite hastanelerinde görev yapan çalışanlarda mağdur oluyor. 

 

 

Üniversite hastanelerinde sıkıntı yaşanmaması için hükümet tarafından gerekli tedbirler alınmalıdır. Biz üniversitelerimize bu konuda destek veriyoruz ve bu sıkıntılarını sıkça kamuoyunda dile getiriyoruz. Üniversitelerimizi, Üniversite hastanelerimizi destekleyeceğiz. Sayın Rektörümüzde üniversitemiz için bütün enerjisini sarf etmektedir. Kendisine de bundan dolayı teşekkür ediyoruz ” dedi.

 

 

Türk Sağlık-Sen’in ziyaretinden oldukça memnun olduğunu dile getiren Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Faruk Kocacık “ Türkiye’de sivil toplumun gücü oldukça önemlidir.  Çalışanlar ve idareciler birlikte kurumlarını daha iyi düzeye taşırlar. Bu yüzden ben Türk Sağlık-Sen’in üniversiteler ve Üniversite hastaneleri için dile getirdiği talepleri oldukça önemsiyorum. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Üniversiteye yapılan ziyarette ayrıca Cum. Ünv. Tıp. Fak. Hastanesine başhemşire yardımcılığı görevine getirilen Nezahat Demirkaya makamında ziyaret edilerek yeni görevlerinde başarılar dilediler.

 

 

 

AdminAdmin