Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 16-07-2012 19:17

BAŞKAN ÜRGÜP'TEN PROJE MÜSTEŞAR SOLUK'TAN DESTEK

Cumhuriyet Üniversitesi'nin önümüzdeki eğitim öğretim sezonunda da ulaşım sorunu yaşayacağı konuşulmaya başlanırken, yeni atanan Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Faruk Kocacık Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk'un ortak bir çalışma yaparak bu ulaşım sorununa son verilmesi bekleniyor.

BAŞKAN ÜRGÜP'TEN PROJE MÜSTEŞAR SOLUK'TAN DESTEK

Cumhuriyet Üniversitesi’nin önümüzdeki eğitim öğretim sezonunda da ulaşım sorunu yaşayacağı konuşulmaya başlanırken, yeni atanan Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Faruk Kocacık Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk’un ortak bir çalışma yaparak bu ulaşım sorununa son verilmesi bekleniyor.

Özellikle Cumhuriyet Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerimiz olmak üzere Sivas halkının büyük çoğunluğu ilimizdeki ulaşım sorunlarından muzdarip durumda. Trafikte yaşanan sıkıntıların en aza indirilmesi için köklü bir çözüm geliştirilemeyen Sivas’ta bacasız fabrikası olan Cumhuriyet Üniversitesi ise 35 bin öğrencisinin bu konuda yüzünü güldüremiyor. Öğrenciler duraklarda uzun süre otobüs beklediği gibi yeterli gelmeyen otobüs hatları nedeniyle adeta tıkış tıkış bir seyahat geçirmek zorunda bırakılıyor.

Geçtiğimiz ay Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ün raylı sistem Sivas’a uygun değil sözlerinden sonra, çeşitli kesimlerden Cumhuriyet Üniversitesi ile Sivas arasında ulaşım sorununu çözmenin tek yolunun Hafif Raylı Sistem olduğu Belediye Başkanı Ürgüp’ün bu konuda çalışma yapmasını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı hemşerimiz Habip Soluk’un da bu konuda destek vermesi gerektiğini kaydediyor.

Müsteşar Habip Soluk geçtiğimiz yıl hafif raylı sistemin kurulmasıyla ilgili her türlü destekte bulunacaklarını ifade etmişti. Soluk, Biz Devlet olarak verimli yatırımlar yapmak zorundayız. Nüfusu 500 binin üzerinde olan şehirlerde hafif raylı sistem yapılmalı. Ama Sivas’ın yapılaşmasında sıkıntılar var. Boş alanlar fazla yok. Fakat buna rağmen biz Sivas’ta hafif raylı sistem yapılması konusunda çalışmalar yapacağız” sözlerini kaydetmişti.

Cumhuriyet Üniversitesi’ndeki Rektörlük dönemini olumsuz not alarak noktalayan İlyas Dökmetaş da Üniversite’nin bu ulaşım sorununa sessiz kalarak her hangi bir çalışma yapılmamıştı. Üniversite’nin yeni döneminde Faruk Kocacık ile bu sorunun çözülmesi noktasında gerekli çalışmaların yapılacağı tahmin ediliyor.

Türk Ulaşım-Sen başta olmak üzere çeşitli sendikalar tarafından da geçtiğimiz dönemde dile getirilen raylı sistem hakkında somut gelişmeler yaşanmazken, birlik ve beraberliğin olmadığı belirtilen Sivas’ta Valilik, Cumhuriyet Üniversitesi, Belediye ile Sivas bürokratlarıyla birlikte bu gibi konulara çözüm bularak vatandaşa rahat bir nefes aldırmaları bekleniyor.


Sivas Postası

AdminAdmin