Sivas
Giriş Tarihi : 20-06-2012 17:18

İKİNCİ ÜNİVERSİTE YOLUNDA DEV ADIM

İl Genel Meclisi kararıyla Fuar, Kongre ve Kültür Merkezi TOBB ETÜ’ye devredildi. Sivas’ın yerel parlamentosu, TOBB ETÜ konusunda olağanüstü toplanarak tarihi bir karar aldı.

İKİNCİ ÜNİVERSİTE YOLUNDA DEV ADIM

TOBB ETÜ’nün Sivas’ta açacağı fakülteler için yapımı devam eden Fuar Kongre ve Kültür Merkezi’nin Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’na devredilmesine karar verildi. Yeni projeyle birlikte Üniversite, Fuar ve Kültür Merkezi Sivas’a hizmet verecek.

 

Özel İdare İl Genel Meclisi, Fuar Kongre ve Kültür Merkezinin TOBB tarafından üniversite kampüsü yapılmak üzere TSO’ya devredilmesi ve Çağrı Merkezi konusunda olağanüstü toplandı.

Vali Ali Kolat’ın da katıldığı toplantıya İl Genel Meclis Başkanı Sedat Özata, İl Genel Meclis Üyeleri, TSO Meclis Başkanı Mustafa Sarılar, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, Yönetim Kurulu üyeleri  ile Bütçe ve Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Muzaffer Gezgin katıldı.

Osman Yıldırım, medreseler şehri Sivas’ı üniversiteler kentine dönüştürecek olan TOBB ETÜ’nün, 2023 yılı vizyonu için önemli olduğunu söyledi. Yıldırım, “Hepimizin ortak amacı Sivas’ın gelişmesi. ETÜ, Sivas’ın imajı açısından çok olumlu olacaktır. 2023 vizyonumuzda olduğu gibi en az 2 üniversiteli 100 bir öğrencili kent hedefimize de büyük katkı sağlayacaktır. Sadece TOBB ETÜ değil, üçüncü, dördüncü üniversite açılsın, onlara da destek veririz” dedi.

Sivas’ın Fuar ve Kongre Merkezi olmasını 2003 yılında Bakanlar Kurulu’nun gündemine taşıdıklarını belirten Yıldırım, “Fuar projesinin asıl sahibi TSO’dur. Sivas’ta kalıcı bir fuar merkezi olması için 2006 yılında Başbakanımız tarafından temeli atılan projenin yüzde 80’lik kısmı tamamlanmıştır. Şu anda ise 30 milyon lira para gerekmektedir. Sivas’ta ikinci bir üniversite kuruluyor. Fuar merkezimizin üst kullanım hakkı tahsis ediliyor. Yıllık kirayı aynı şekilde Ticaret ve Sanayi Odamız ödeyecek. Biz diyoruz ki bugüne kadarki harcamalarınızı çıkarın bize verin. Biz burayı kısa süre içerisinde aktif hale getirelim. 2014 yılında kadar eğitime açarız diyoruz. Fuar merkezi için bugüne kadar yapılanlar boşa değildir. Harcanan para değerleniyor. Devlete yük olmadan bizlerin tedarikiyle projeyi tamamlayacağız. Kazanan Sivas olacak.” dedi.

Yıldırım, TOBB ETÜ konusunda desteklerini esirgemeyen başta rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu olmak üzere Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a, Vali Ali Kolat’a, Milletvekillerine, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’e, İl Genel Meclis Başkanı Sedat Özata’ya ve İl Genel Meclis Üyeleri ile emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Vali Ali Kolat ise atıl vaziyetteki projeyi devletin imkanlarını kullanarak devam ettirdiklerini hatırlattı. Yerel yönetimler olarak TOBB Üniversitesine sıcak baktıklarını ve destek verdiklerini açıklayan Vali Kolat, “Böyle bir proje Sivas’a kazandıracak olan TOBB ve TSO yöneticilerimize teşekkür ediyoruz. Sivas’a hayırlı olsun. Kimsenin endişesi olmasın. Kılı kırk yaran bir bürokrat olarak sizden daha fazla uğraşıyorum, rahat olun. Sivas’ın geleceği açısından önemli bir proje. Hem üniversite, hem fuar ve çok amaçlı kullanılacak. Sivas için hayırlı ve uğurlu olsun” dedi. 

Yapılan oylama ile İl Genel Meclis Üyeleri, Fuar Kongre ve Kültür Merkezi’nin TOBB ETÜ yapımı için Odamıza devredilmesi konusunda yetki verdi.

 

AdminAdmin