Sivas
Giriş Tarihi : 04-06-2012 16:29

İDDİALAR DOĞRU, BEN ŞAHİDİM

Türk Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanı Hamza Binici geçtiğimiz günlerde gazetelerimizde yer alan haberler üzerine özel açıklamalarda bulundu.

İDDİALAR DOĞRU, BEN ŞAHİDİM

İl Sağlık Müdürlüğü İdari ve Mali İşler Müdürü Muhammed Zahid Kaya ve Memur-Sen ile ilgili çıkan haberlerin doğruluğuna dikkat çeken Binici, geçmişte kendisinin de bu durumlardan bilgisi olduğunu ve bu iddiaların kesinlikle doğru olduğunu ifade etti.

Kendilerini Münafık-Sen olarak adlandırdığını ifade eden Binici, “Allah’ın Resulünün (SAV) bir hadisinde Münafıklığı tarif etmiş. Diyor ki; Münafıklığın alameti 3’tür. En başta münafık olmak için Müslüman olması gerekir kişinin. Hıristiyan’dan Münafık olmaz. 1.si Emanete hıyanet eder. 2.si Yalan konuşur. 3.sü Söz verir, sözünde durmazlar. Bu 3’ü Memur-Sen ile birebir örtüştüğü için ben kendilerine Memur-Sen demiyorum. Münafık-Sen diyorum” dedi.

Kendi üyelerinin haklarını korumadıkları için kendi üyelerine ve netice itibari ile ülkeye hıyanet ettiklerini belirten Binici, kendisine iftira atarak mahkemeye verdiklerini ve bunların hepsinde de suçsuz bulunduğunu, bununda 25.06.2007 tarihli mahkeme kararıyla somut olarak açık olduğunu belirtti.

İl Sağlık Müdürlüğü İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Muhammed Zahid Kaya hakkındaki iddiaların kesinlikle doğru olduğunu belirten Binici, “Bana iftira atarak verdikleri mahkemede Kaya’nın kendi bizzat hâkime Anxsiyete rahatsızlığı olduğunu ve tedavi gördüğünü itiraf etti. Ama tedavisini bitirip şu an sağlığına kavuşmuştur. O kadarını bilemem” dedi.

Yapılan atamaların birçoğunda usulsüzlük olduğunu belirten Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Hamza Binici, bunların birçoğuna şahit olduğunu Sağlık İl Müdürlüğü ve Valilik olmak üzere gerekli mercilere bu konuları bildirdiğini ama sonuç alamadığını belirtti.

Muhammed Zahid Kaya’nın İdare ve Mali İşler Şube Müdürlüğü’ne atandığı dönemde usulsüzlük olduğunu belirten Binici, yönetmelikte İdari ve Mali İşler Şube Müdürü olmak için aranan şartlarda İktisat veya İşletme Mezunu olması gerektiği bunların olmaması durumunda her hangi bir 4 yıllık fakülte mezununun olabileceği belirtildiğini, ama bunlara rağmen Kaya’nın Şube Müdürlüğü’ne atandığını ifade etti. O dönemde İktisat ve İşletme mezunlarının olmasına rağmen Kaya’nın atandığını ifade eden Binici, “Ben Memur-Sen’li olmasın Türk Sağlık-Sen’li olsun demiyorum. Ama hak edeni o göreve getirin” dedi.


Sivas Postası

AdminAdmin