Bölgesel
Giriş Tarihi : 01-05-2012 13:57

WASHINGTON'DA TIBBİ AMAÇLI MARIJUANA KULLANIMINDA YENİ ADIM

Tedavi amaçlı hintkeneviri (marijuana) yetiştiricilerine malzeme satan bir şirket, başkent Washington’da şube açtı.

WASHINGTON'DA TIBBİ AMAÇLI MARIJUANA KULLANIMINDA YENİ ADIM

Washington, normalde narkotik madde muamelesi gören hintkenevirinin tıbbi amaçla kullanımını serbest bırakmaya hazırlanıyor. weGrow adlı şirket de Washington’da şube açmak için zaman kaybetmedi. Amerika’da 16 eyalet, hintkenevirinin tedavi amaçlı kullanımını serbest bıraktı. Ancak bu durum, eyalet yönetimleriyle federal polis arasında hukuki bir savaşa dönüşmüş durumda.

Şubenin sahibi Alex Wong, annesinin kanser tedavisi sırasında ne kadar acı çektiğini görünce bu işe girmeye karar vermiş. Wong hintkenevirinin bazı yan etkileri hafiflettiğini düşünüyor. “Annem yedi yıl önce kanserden öldü. Çektiği acıyı gördüm. Doğru düzgün yiyemiyordu. Morfin veremiyorlardı. Neden bu şekilde acı çekmesine izin verildi, anlamadım.”

California, Arizona ve şimdi de Washington’da şubeleri olan weGrow, yasal bir şekilde hintkeneviri yetiştirmek amacıyla toprak, gübre ve malzeme satıyor. Uzmanlar tedavi amaçlı hintkeneviri üreticiliğinin önümüzdeki beş yıl içinde 9 milyar dolarlık bir sektöre dönüşebileceğini söylüyor. weGrow’un kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Dhar Mann anlatıyor: “Önümüzdeki birkaç ay boyunca Arizona ve California eyaletlerinde genişlemeyi, ayrıca Delaware, New Jersey ve Washington eyaletlerinde de yeni şubeler açmayı planlıyoruz.”

weGrow hintkeneviri, hintkeneviri tohumu ya da içmeyi sağlayacak ürünler satmıyor. Amerikan federal yasaları hintkeneviri yetiştirmeyi, satmayı ve kullanımını yasaklıyor. Ancak 16 eyalet ve başkent Washington, anksiyete ve bel ağrısı gibi rahatsızlıklarla, AIDS ve kanser gibi hastalıkların yan etkilerini gidermek için hintkeneviri kullanılmasına izin veren yasalar çıkardı.

Emekli istihbarat uzmanı Dick Kennedy, hintkeneviri kullanımı yasağına son verilmesi çağrılarına destek amacıyla weGrow şubesinin açılışına köpeğiyle geldi: “40 yıl öncesinden hintkenevirinin alkol ve tütünden daha zararsız olduğu ortaya çıktı. Yasaklamanın hiçbir mantığı yok.”

Ancak boş durmayan federal polis son olarak Oakland, California’daki Oaksterdam Üniversitesi’ne ait tıbbi amaçlı hintkeneviri dağıtımı yapan ofise baskın düzenledi. Başkent Washington ve bazı eyaletlerde de federal soruşturma kaygısı, distribütör açılışlarını geciktirdi.

Washington’daki Ulusal Hintkeneviri Esnstitüsü’nden Steve Fox anlatıyor: “Uzun vadede hintkeneviri üretmeleri, yasal ve uygun koşullarda yetişkinlere dağıtımını bir düzene oturtmaları konusunda eyaletlerin daha serbest bırakılmasını umuyoruz.”

Beş eyalette Temsilciler Meclisi üyeleri ortak mektup yazarak, federal hükümetten tıbbi amaçlı hintkeneviri üretim ve dağıtımına yönelik baskıcı uygulamalara son vermesini istedi.

Tartışma ne kadar büyük olursa olsun, weGrow kendi pazarının büyümesini umuyor ve şubelerinin sayısını artırmayı planlıyor.
 

AdminAdmin