Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 29-04-2012 05:47

SAĞLIKTA KADROLAŞMA HERKES MÜDÜR!

İl Sağlık Müdürlüğü ile ilgili ortaya atılan bir iddia gündeme bomba gibi düştü. İddia kurumda şuan birçok vasfa sahip kişiler, Sağlık-Sen'de ki yetkilerini kullanarak bu makamlara ulaştığı yönünde...

SAĞLIKTA KADROLAŞMA HERKES MÜDÜR!

İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık-Sen ile ilgili bir iddia, uzun bir süre konuşulacak gibi görünüyor. İddiaya göre Sağlık-Sen’de bulunan birçok izim yetkilerini kullanarak Sağlık İl Müdürlüğünde yükseliş sağladığı yönünde.

 

Bunlardan ilk isim olarak Sivas İl Sağlık Müdürlüğünde bulunan Mustafa Karataş. İddiaya göre Karataş, Sağlık-Sen yönetiminde olup Diyanetten Sağlık Bakanlığına VHKİ olarak geçmiş daha sonra sendika yetkilerinden dolayı, İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü daha sonrasında ise personel Şube Müdürlüğü’ne getirilmiş. En son olarak teşkilat yasası sonrasında İl Sağlık Müdür Yardımcısı kadrosuna getirilmek üzere il onayı alınarak onay sağlık bakanlığına gönderilmiş ve şef kadrosunu almış. Karataş ile ilgili devam eden iddiada şuan ki unvanının ayniyat saymanı olması ve ayniyat saymanlığı kadrosuna gelinebilmesi için unvan değişikliği sınavına girilmesi gerektiği ancak Karataş’ın sadece görevde yükselme sınavına girdiği ifade ediliyor.

 

Karataş ile ilgili iddia ise bununla sınırlı kalmıyor. Kendisinin personel müdürlüğü yaptığı süreçte il için yapılan atamalarda, 10 atamanın 8 tanesinin sendika üyelerine ait olduğu iddia ediliyor.

 

Bir iddiada yine diyanetten sağlık bakanlığına geçen Sağlık-Sen İl Başkanı Efe Zileli ile ilgili. Sivas Devlet Hastanesinde arşivde hizmetli olarak çalışan Zileli’nin görevde yükselme sınavına girerek önce VHKİ kadrosuna alındığı daha sonra sendika başkanlığı görevini kullanarak bakanlık onaylı müdür yardımcısı olduğu iddia ediliyor.

 

Sağlık-Sen ile ilgili iddialar ise bununla sınırlı kalmıyor. Sağlık-Sen yönetim Kurulunda bulunan ve şuanda Sağlık Müdürlüğü İdari Mali İşler Müdürü olan Muhammet Zahit Kaya’nun VHKİ kadrosunda iken görevde yükselme sınavına girerek şef kadrosuna geldiği ve ayniyat saymanlığı kadrosunu almak için uğraştığı iddia ediliyor.

 

Yeni kurulmuş olan İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Yönetim birim atamalarının daha çok birim sorumluluklarının direk olarak Sağlık-Sen yönetimi tarafından yapıldığı iddia edilirken, il genelinde yapılan atamalarda yapılan bu tür usulsüzlüklerden Vali Ali Kolat’ın ve Bahattin İlter’in bilgisinin olmadığı ifade ediliyor.

 

 


Sivas Postası

AdminAdmin